Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Παραδοχές «κοπτοραπτικής» για να κρυφτούν οι βαριές πολιτικές ευθύνες

Μετά την αλλοίωση των συνομιλιών, έκαναν και delete σε βιντεοσκοπικό υλικό!

MotionTeam

Την αλλοίωση των συνομιλιών ανάμεσα σε σταθμάρχη και μηχανοδηγούς, τη νύχτα του εγκλήματος στα Τέμπη, ομολόγησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης. Οπως είπε σε συνέντευξή του, «μοντάζ, από ό,τι έχω εγώ καταλάβει, και μπορεί να έχω καταλάβει και λάθος, ότι κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε... Εγώ έχω πει κατ' επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον Οργανισμό, σε αυτήν τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα emails μας είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας πρόκειται για την πρώτη επίσημη παραδοχή της μονταζιέρας από το κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ, και πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για το ποιοι ακριβώς εμπλέκονται στη μονταζιέρα, με την κυβέρνηση να σπεύδει σε κάθε βήμα να θολώσει τα νερά, ενώ παράλληλα αναδεικνύει και τις ευθύνες της αστικής Δικαιοσύνης.

Το μόνο σίγουρο είναι το γεγονός ότι η «μονταζιέρα» από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται για να ενισχυθεί η συγκάλυψη για τις αιτίες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος με την άθλια θεωρία περί «ανθρώπινου λάθους», πίσω από την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί μέχρι και σήμερα να κρύψει τις πολιτικές και άλλες ευθύνες της. «Εκδοχή» που ενίσχυσαν και ενισχύουν από την πρώτη στιγμή με τη στάση τους και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, με τα περί διορισμών των σταθμαρχών κ.ο.κ., ενώ και σήμερα δείχνουν το δέντρο για να βγάλουν εκτός κάδρου το δάσος, την πολιτική της ΕΕ για τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υλοποίησαν ως κυβερνήσεις με τραγικά αποτελέσματα.

Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα και οι αντιφάσεις

Στο μεταξύ, οι αντιφάσεις «βγάζουν μάτι» αφού, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», ο ίδιος άνθρωπος, ο Π. Τερεζάκης, στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, είχε παρουσιάσει μια διαφορετική εκδοχή για τα ηχητικά.

Συγκεκριμένα:

- Την 1η Φλεβάρη 2024, δηλαδή σχεδόν έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, ο Τερεζάκης βρίσκεται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και λέει:

«Εχω φέρει μαζί μου, κύριε πρόεδρε, το στικάκι, το USB με το υλικό το οποίο έχει τις καταγραφές τις οποίες πήραμε το ίδιο βράδυ παρουσία ανακριτικού υπαλλήλου από τα καταγραφικά της Λάρισας και του Μεζούρλου μαζί με τη σχετική αποκωδικοποίησή τους. Είναι τα ίδια στοιχεία τα οποία παραδώσαμε και στον κ. ανακριτή και στον κ. εισαγγελέα». Και προσθέτει για τα επίμαχα ηχητικά: «Ελήφθησαν την ίδια ημέρα (σ.σ. του εγκλήματος) από εξειδικευμένο και εντεταλμένο υπάλληλο της κατασκευάστριας εταιρείας παρουσία αστυνομίας, ανακριτικού υπαλλήλου και εμού του ιδίου. Η δε διαδικασία καταγράφηκε και βιντεοσκοπήθηκε από τον ίδιο τον ανακριτικό υπάλληλο και παραδώσαμε αυτά τα στοιχεία κρατώντας ένα αντίγραφο εμείς σαν ΟΣΕ, ένα αντίγραφο παρέλαβε ο κ. ανακριτής και ένα αντίγραφο πήρε η ΕΡΓΟΣΕ».

Την 1η Φλεβάρη 2024, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική, ο Τερεζάκης λέει ότι τα ηχητικά το βράδυ του εγκλήματος τα είχε μόνο ο ίδιος, ένας υπάλληλος της κατασκευάστριας εταιρείας (του συστήματος καταγραφής προφανώς) και ένας ανακριτικός υπάλληλος. Ομως, δύο μήνες μετά, προχτές (και αφού έχει γίνει η αποκάλυψη για τη μονταζιέρα) ο Τερεζάκης λέει ότι τα ηχητικά τα είχε και κάποιος άλλος υπάλληλος από τον ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το έγκλημα, την 1η Μάρτη, και τα μοίρασε κιόλας σε άλλα 4 στελέχη του ΟΣΕ για να ...ενημερωθούν.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και το μόνο σίγουρο είναι ότι τις πρώτες ώρες μετά το έγκλημα, που ακόμα δεν γνώριζε κανείς τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων, κάποιοι είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση συγκάλυψης. Φρόντισαν λοιπόν να μοντάρουν τις συνομιλίες, να δημοσιοποιήσουν σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης το μονταρισμένο υλικό, να διαμορφώσουν αντίστοιχο κλίμα και έτσι να ρίξουν την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στον σταθμάρχη.

Εσβησαν το υλικό από τις κάμερες!

Πολλά ερωτήματα πάντως δημιουργούνται και για το γεγονός ότι 14 μέρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και αφού έχουν μονταριστεί οι συνομιλίες, οι αρμόδιοι έσβησαν το υλικό βιντεοσκόπησης για την εμπορική αμαξοστοιχία, τη φόρτωσή της αλλά και τη διέλευσή της από όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς από Θεσσαλονίκη, μέχρι και τον τόπο του δυστυχήματος! Αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Τερεζάκης, στον ανακριτή όταν ζήτησε το υλικό από τον ΟΣΕ, με την αιτιολογία ότι έτσι ορίζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων!

Εχει ενδιαφέρον να δούμε τι είπε ο Τερεζάκης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη για το συγκεκριμένο ζήτημα, την 1η Φλεβάρη 2024.

«Εχουμε γύρω στις 300 κάμερες που παρακολουθούν εγκαταστάσεις μας, το οποίο αυτό βιντεοσκοπικό υλικό εκ του νόμου αυτόματα σβήνεται στις 14 ημέρες και επικάθεται το καινούργιο. Μέχρι τις 14 ημέρες και αρκετά μετά - αν θυμάμαι καλά γύρω στις 39 μέρες - δεν είχε ζητηθεί από καμία εισαγγελική ή ανακριτική αρχή αυτό το υλικό. Ετσι, λοιπόν, όταν μας ζητήθηκε, τους απαντήσαμε (...) Μάλιστα, ζητήθηκε σε εμάς και εμείς τους παραπέμψαμε στην εταιρεία η οποία έχει το βιντεοσκοπικό αυτό υλικό και ενεργεί τις λήψεις και τους απάντησε ότι είμαστε υποχρεωμένοι βάσει του νόμου αυτού να γίνεται και δώσαμε τους σκληρούς δίσκους, παρόλο που είχαν σβηστεί, στην ανακριτική αρχή για να δει αν μπορεί να κάνει ανάκριση».

Και προσθέτει: «Ποτέ δεν μπορούσα τουλάχιστον εγώ να φανταστώ ή να υποπτευθώ ότι θα μπορούσε ένα βιντεοσκοπικό υλικό από τις αποβάθρες της Θεσσαλονίκης όπου επιβιβαζόταν ο κόσμος στα μοιραία βαγόνια ή από την Αθήνα θα μπορούσε να είναι αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Σας ομολογώ ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου και ήξερα τη σταθερή διαδικασία, όπως ξέραμε από τις βιντεοσκοπικές λήψεις...».

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ με προκλητικό τρόπο προσπαθεί να πείσει ότι είναι φυσιολογικό να σβηστεί το υλικό από τις κάμερες για ένα γεγονός που συγκλόνισε όλο τον κόσμο με τους 57 νεκρούς. Και πως το σβήσανε επειδή δεν τους το ζήτησε κανείς...

Αν όλα αυτά δεν επιβεβαιώνουν τη συγκάλυψη, τότε τι;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναζήτηση γενετικού υλικού έναν χρόνο μετά!(2024-04-09 00:00:00.0)
Επιστράτευσαν το «ανθρώπινο λάθος» για να συγκαλύψουν την ένοχη πολιτική τους(2024-03-27 00:00:00.0)
Η διερεύνηση πρέπει να ξεκινήσει από το ίδιο το έγκλημα(2023-12-15 00:00:00.0)
Ασκήθηκαν τέσσερις νέες ποινικές διώξεις σε πρώην στελέχη του ΟΣΕ(2023-08-29 00:00:00.0)
Νέες καταθέσεις για το έγκλημα στα Τέμπη(2023-07-21 00:00:00.0)
Απολογήθηκαν χτες τρία στελέχη του ΟΣΕ(2023-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ