Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΝΑΤΟικές «ευάλωτες περιοχές» η Μαύρη Θάλασσα και η Μεσόγειος

Τους κινδύνους που μεγαλώνουν για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή, με φόντο την κλιμάκωση της στρατιωτικής αναμέτρησης με τη Ρωσία, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής γγ του ΝΑΤΟ Μιρτσέα Γκεοάνα.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Messagero» σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει το Βουκουρέστι μέσα σε 24 ώρες, ο Ρουμάνος στην καταγωγή Γκεοάνα τόνισε ότι «η Μαύρη Θάλασσα, συν η Μεσόγειος και ό,τι άλλο περιλαμβάνουν οι ευρύτερες περιοχές, αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα από τη Συμμαχία μας», χαρακτηρίζοντάς τες «ευάλωτες περιοχές» που υπάρχουν επίσης «σε αυτά τα σύνορα και σε αυτήν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ».

Μιλώντας δε για «ευαίσθητες περιοχές» είπε ότι «αυτό μας κάνει να λάβουμε επιπλέον μέτρα εδώ» και ότι «υπάρχουν πράγματα που μας κάνουν πολύ πιο προσεκτικούς».

Περιέγραψε ως «παρωχημένη» την άποψη ότι χρειάζονται 24 ώρες για να σπεύσουν ΝΑΤΟικές δυνάμεις σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ που θα δεχτεί επίθεση, και επέμεινε ότι «εμείς σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε πώς θα βρεθούν εκεί από τη "μέρα μηδέν"».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχάρη το Βουκουρέστι που «όπως και πολλοί άλλοι σύμμαχοι από την Ανατολή, έχει θέσει σχεδόν ολόκληρο τον ρουμανικό στρατό στη διάθεση του ΝΑΤΟ. (...) Και επίσης έχουμε έναν στρατιωτικό σχεδιασμό με τους συμμάχους της Ρουμανίας, με το ΝΑΤΟ και, Θεός φυλάξοι, ο ρουμανικός στρατός σε ένα μεγάλο ποσοστό, άνω του 90%, περνά υπό τις διαταγές μας, του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ