Παρασκευή 22 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απέκλεισαν εργοστάσια που δίνουν εξοπλισμό στο Ισραήλ

Από την κινητοποίηση
Από την κινητοποίηση
Εκατοντάδες εργάτες και άλλοι διαδηλωτές απέκλεισαν, την Τετάρτη, εργοστάσια στην Αγγλία και στη Σκοτία που παράγουν εξαρτήματα για μαχητικά αεροσκάφη F-35, τα οποία χρησιμοποιεί το Ισραήλ για το μακέλεμα της Γάζας.

Στους συγκεντρωμένους περιλαμβάνονταν εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, της Εκπαίδευσης, του επισιτισμού, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, που διαδήλωσαν με πανό που ανέγραφε «Εργάτες για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη!».

Περίπου το 15% των εξαρτημάτων όλων των F-35 παράγεται στη Βρετανία, ενώ στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκαν οι μονάδες GE Aviation Systems στο Cheltenham και η Leonardo UK στο Εδιμβούργο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ακολουθήσουν νέες κινητοποιήσεις, με αίτημα να πάψει η Βρετανία να πουλά όπλα στο Ισραήλ και να ταχθεί υπέρ μιας άμεσης και μόνιμης κατάπαυσης του πυρός. Τόνισαν δε ότι η δράση ήταν απάντηση στην επικείμενη εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα και στις εκκλήσεις των Παλαιστινίων συνδικαλιστών προς τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους να σταματήσουν τη στήριξή τους στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.

Το προηγούμενο διάστημα έχουν οργανωθεί αποκλεισμοί σε τέσσερα εργοστάσια όπλων, συμπεριλαμβανομένων των Eaton Mission Systems στο Bournemouth, BAE Systems στο Samlesbury Aerodrome στο Lancashire, L3Harris Release & Integrated Solutions Ltd στο Μπράιτον και BAE Systems στο Govan στη Γλασκόβη.

Το 2023, το Ισραήλ έκανε πρόσθετη παραγγελία για 25 μαχητικά αεροσκάφη F-35 Stealth από τη «Lockheed Martin», σε μια συμφωνία αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ