Παρασκευή 22 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΡΟΣ
Νέο ατύχημα με αμερικανικό τεθωρακισμένο που έπεσε από νταλίκα

Η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας και ελέγχων κατά τη μεταφορά του πολεμικού υλικού από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά προχθές, όταν ερπυστριοφόρο όχημα έπεσε από το φορτηγό που το μετέφερε, στον κόμβο του Αρδανίου στον Εβρο.

Το συμβάν έγινε στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν άλλα ατυχήματα. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες πάνω από 3.000 κομμάτια εξοπλισμού και βαρέων οχημάτων εκφορτώθηκαν μέσω Αλεξανδρούπολης και προωθήθηκαν οδικώς και μέσω του σιδηρόδρομου.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ θυμίζει ότι η πτώση του ερπυστριοφόρου «έρχεται σε συνέχεια του εκτροχιασμού αμαξοστοιχίας που μετέφερε στρατιωτικά οχήματα και κοντέινερ των ΑμερικανοΝΑΤΟικών μακελάρηδων, τον Δεκέμβριο του 2022, και δίκαια προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους του νομού για τον κίνδυνο ενός εκτεταμένου ατυχήματος, ιδιαίτερα όταν μεταφέρονται μέσα από κατοικημένες περιοχές».

Και τονίζει ότι «η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η μετατροπή του νομού και της ευρύτερης περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό προγεφύρωμα και βάση μεταφοράς επικίνδυνου πολεμικού υλικού στον πόλεμο με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, γίνεται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας, για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία. Δεν προσφέρει καμία ασφάλεια στον λαό της περιοχής, απεναντίας μετατρέπει τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών και τον λαό της σε θύμα αντίπαλων στρατοπέδων, σε στόχο αντιποίνων».

Καλεί τον λαό, το εργατικό - λαϊκό κίνημα «να δυναμώσει τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να ξεκουμπιστούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ