Τρίτη 5 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ
Η ... μεταρρύθμιση - τομή είναι ο ορισμός της διαβλητότητας

Φέιγ βολάν στα χέρια ευρωβουλευτή της ΝΔ τα στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού

Δεν χρειάστηκε καν εκλογική διαδικασία για να δοκιμαστεί και να επιβεβαιωθεί η διαβλητότητα της επιστολικής ψήφου, που με διθυράμβους περί ιστορικής τομής πέρασε απ' τη Βουλή προ ολίγων εβδομάδων με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς τα στοιχεία επικοινωνίας εκλογέων του εξωτερικού βρέθηκαν στα χέρια της ΝΔ και πιο συγκεκριμένα της ευρωβουλευτή της, Αννας - Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία τα αξιοποίησε για την προεκλογική της εκστρατεία.

Οπως καταγγέλλουν απόδημοι, η ευρωβουλευτής κατείχε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, ορισμένες μάλιστα ενώ μόλις είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα, καθώς «τρέχει» η προθεσμία για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση της επιστολικής ψήφου, έχοντας συγκροτήσει μάλιστα mailing list με την επωνυμία «Απόδημοι», χωρίς οι ίδιοι ποτέ να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους ή να έχουν εγγραφεί σε κάποια λίστα παραληπτών που διατηρεί το γραφείο της, όπως έσπευσε να ισχυριστεί για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Για το θέμα χτες διέταξε έρευνα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Ελληνες ενόψει των ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

ΝΔ: «Δεν υπάρχει ζήτημα»!

Πιασμένη «με τη γίδα στην πλάτη», αμήχανη στήριξη στην ευρωβουλευτή της παρέχει η κυβέρνηση. Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παρέπεμψε στην απάντηση του ΥΠΕΣ, ότι δηλαδή το υπουργείο δεν παρέχει email σε υποψηφίους ή κόμματα και υποστήριξε: «Αρα δεν υπάρχει ζήτημα». Ο Π. Μαρινάκης παρέπεμψε επίσης στην έρευνα που διετάχθη από την αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και στις δηλώσεις της ίδιας της Α. Ασημακοπούλου.

Στο διευκρινιστικό ερώτημα εάν οι εξηγήσεις που έδωσε η ευρωβουλευτής είναι επαρκείς, καθώς και εάν θα είναι εκ νέου υποψήφια στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως «η ευρωβουλευτής δίνει τις δικές της απαντήσεις (...) H ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών θα γίνει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Σε κάθε περίπτωση, υπερασπίστηκε τη διάτρητη διαδικασία, λέγοντας πως «είναι μία ιστορική τομή που διευκολύνει και τους Ελληνες εξωτερικού και τους εντός Ελλάδος εκλογείς. Αυτό το ζήτημα που συζητάμε δεν έχει σχέση με το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου. Είναι κρίμα στην ανάγκη κάποιων για αντιπολίτευση να προσπαθούν να πυρπολήσουν μία κορυφαία διαδικασία που ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα και τα πιο αυστηρά φίλτρα»!

Υποκρισίας το ανάγνωσμα από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ, στα κάγκελα ανέβηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση διαρροής των στοιχείων επικοινωνίας αποδήμων, παρότι κατά τη συζήτηση της επιστολικής ψήφου στη Βουλή όχι μόνο έβαλαν πλάτη στη νομιμοποίησή της στον λαό, αλλά πλειοδότησαν ζητώντας να γίνει και ηλεκτρονική εκτός από επιστολική. Η υπερψήφισή της από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θεωρούνταν παραπάνω από βέβαιη, όπως είχαν δηλώσει και στην επιτροπή της Βουλής, και μόνο ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης που την τελευταία στιγμή με τροπολογία επιχείρησε την επέκταση του μέτρου και στις εθνικές εκλογές, τους οδήγησε να υπαναχωρήσουν για «τα μάτια του κόσμου»...

Οι καθ' έξιν «πεφτοσυννεφάκηδες» του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν Επίκαιρη Ερώτηση προς την Νίκη Κεραμέως για τις καταγγελίες, ενώ και αυτοί του ΠΑΣΟΚ κάλεσαν την υπουργό Εσωτερικών να δώσει απαντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ