Τρίτη 5 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά απαίτησαν οι εργαζόμενοι

Παρέμβαση στη ΓΣ της ΚΕΔΕ από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποίησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με σωματεία σε δήμους της Αττικής, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Απέναντι σε μια πολιτική που γενικεύει και στους δήμους τη δουλειά - λάστιχο με ημερομηνία λήξης και τις απαράδεκτες συμβάσεις ομηρίας, οι εργαζόμενοι στην παρέμβασή τους άνοιξαν πανό του Συνδικάτου ΟΤΑ, όπως και του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, όπου αναγραφόταν το αίτημα «Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Τον λόγο πήρε ο Κώστας Ρεϊτζόπουλος, συμβασιούχος μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ στον δήμο Αθήνας και μέλος του Συνδικάτου ΟΤΑ, επισημαίνοντας ότι είναι δεκάδες χιλιάδες οι συμβασιούχοι που εργάζονται στους δήμους εδώ και πολλά χρόνια, σε μόνιμη ομηρία. Και ανέδειξε πως οι δημοτικές αρχές, παρόλο που παραδέχονται την υποστελέχωση στο σύνολο των δήμων, ζητούν να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις μόνο με την παράταση προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Ενδεικτικά έφερε παραδείγματα δήμων όπου οι συμβασιούχοι είναι περισσότεροι από τους μόνιμους, όπως σε Νέα Ιωνία, Κορυδαλλό, Πέραμα κ.α. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της υπηρεσίας στην οποία εργάζεται ο ίδιος, στο 6ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο του δήμου Αθηναίων, όπου η αναλογία είναι 2 μόνιμοι και 23 συμβασιούχοι! Τόνισε πως δεν μπορεί οι δημοτικές αρχές «αντί για διεκδίκηση γενναίας, αυξημένης κρατικής χρηματοδότησης να μας λέτε ξανά και ξανά "τι να κάνουμε, αυτά δίνει η κυβέρνηση γιατί αυτές είναι οι δημοσιονομικές αντοχές και δεν προβλέπονται προσλήψεις", όμως από την άλλη στους δήμους κάνουν πάρτι οι μεγαλοεργολάβοι και χορό τα εκατομμύρια που τους μοιράζουν απλόχερα δήμαρχοι και περιφερειάρχες».

Αναφερόμενος στη διάταξη Βορίδη, που επιβάλλει στους δήμους την εξάντληση των ένδικων μέσων για να ανατρέψουν ακόμα κι αυτές τις ελάχιστες αποφάσεις που δικαιώνουν συμβασιούχους, κάλεσε τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ να πάρει απόφαση καταδίκης αυτής της πολιτικής, της πολιτικής που υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δήμων, της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης, της ανταποδοτικότητας, και να υιοθετήσουν τα δίκαια αιτήματα που θέτουν μαζικά οι εργαζόμενοι και το Συνδικάτο ΟΤΑ: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση της διάταξης Βορίδη για υποχρεωτικές εφέσεις και όλων των αντιλαϊκών νόμων που απαγορεύουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, να τροποποιηθεί το άρθρο 103 του Συντάγματος, που ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση έκανε και η ΠΟΕ ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ