Τρίτη 5 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος ο Ανδρέας Λοβέρδος

Την ίδρυση πολιτικού κόμματος, με το όνομα «Δημοκράτες», ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, από τον Εβρο.

Στόχος του, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, είναι «να παλέψει για μια ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην προώθηση και αναβάθμιση της μεταρρύθμισης της χώρας», ένα εγχείρημα ενταγμένο στις προσπάθειες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και του λεγόμενου «κέντρου». Δεν πάει καιρός από τότε που σενάρια τον ήθελαν να εντάσσεται στην ΝΔ, τα οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Στο μεταξύ συνεδρίασε η Ολομέλεια και του νεοσύστατου πολιτικού φορέα «Κόσμος» του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη. Η συνεδρίαση είχε σκοπό την ανάδειξη προσωρινών οργάνων που θα οδηγήσουν το κόμμα στις Ευρωεκλογές και στη συνέχεια σε ιδρυτικό συνέδριο.

Με ομόφωνη απόφαση, εκλέχθηκαν τα 30 μέλη στο Πολιτικό Συμβούλιο, πέραν του Π. Κόκκαλη που μετέχει αριστίνδην ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής.

Στη συνέχεια το Πολιτικό Συμβούλιο εξέλεξε τον ίδιο στον ρόλο του γραμματέα, ο οποίος θα προεδρεύει της Γραμματείας στην οποία επίσης εξελέγησαν οι: Μαρία Βασιλάκου, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μαριλένα Ηλιού, Γιώργος Ιωακειμίδης, Λευτέρης Ιωαννίδης, Λευτέρης Παπαγιαννάκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ