Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΜΠΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024
Στην Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ

Από τη μία, στα Προπύλαια η ογκώδης συγκέντρωση των εκατοντάδων συνδικάτων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ανάμεσά τους και οι εργαζόμενοι στον Σιδηρόδρομο, με μαθητές και φοιτητές να δίνουν μαζικό και μαχητικό «παρών».

Και από την άλλη, η πορεία που οργάνωσε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ με μερικά σωματεία στην Κλαυθμώνος, μαζί με αντιπροσωπείες κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κασσελάκη παρόντα, και κάπου εκεί να κυκλοφορούν και εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Λίγο παρακάτω στα Χαυτεία είχαν συγκεντρωθεί δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων ομάδων, που στη συνέχεια ενώθηκαν με την πορεία της ΑΔΕΔΥ.

Προς το τέλος της συγκέντρωσης, στο Σύνταγμα σημειώθηκαν μικρής κλίμακας επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, ενώ πραγματοποίησε 8 συλλήψεις. Μικροσυγκρούσεις έγιναν και στην Ομόνοια και μπροστά από το Πολυτεχνείο, όπου οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν και μια «Αύρα» ρίχνοντας νερό.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος της πορείας διαδηλωτές και δημοσιογράφοι δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έκαναν χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων. Επίθεση από άντρες των ΜΑΤ δέχτηκαν ρεπόρτερ που πλησίασαν για να καταγράψουν τη σύλληψη ενός διαδηλωτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ