Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΜΠΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024
Ολη η Θεσσαλία στους δρόμους απέναντι στην πολιτική που διαλύει τη ζωή του λαού

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Τη λαϊκή απαίτηση να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια με αυξήσεις, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αλλά και να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις διατρανώθηκε και στις άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Στον Βόλο

Τραντάχτηκε ο Βόλος από την ογκώδη συγκέντρωση και την πορεία χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, αγροτών. Από πολύ νωρίς η πλατεία Ελευθερίας πλημμύρισε από απεργούς, φοιτητές, μαθητές, αγρότες, που έδωσαν συνέχεια στους αγώνες και βροντοφώναξαν τα δίκαια αιτήματά τους για αυξήσεις στους μισθούς, κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, κατά της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας, για την προστασία της ζωής και την επιβίωσή τους.

Ακολούθησε πορεία, με «επικεφαλής» νέους ανθρώπους που με τύμπανα έδιναν τον ρυθμό των συνθημάτων, δονώντας το κέντρο της πόλης. Η πορεία από την πλατεία Ελευθερίας κατέβηκε την Ιωλκού, διέσχισε την Ιάσονος και βγήκε στη λεωφόρο Δημητριάδος, με τους χιλιάδες συμμετέχοντες να καταλήγουν στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ.

Στα Τρίκαλα

Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση στα Τρίκαλα, με δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να συμμετέχουν. Το «παρών» έδωσαν πολλοί φορείς του λαϊκού κινήματος, όπως φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, αγροτικοί σύλλογοι, επιτροπές πλημμυροπαθών.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με το τέλος της συγκέντρωσης η γεμάτη παλμό πορεία ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη τον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου τα τρακτέρ και τα οχήματα αγωνιζόμενων αγροτών υποδέχτηκαν την πορεία με τις κόρνες τους, ενώ ακούγονταν συνεχώς τα συνθήματα φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων.

Στην Καρδίτσα

«Απεργούμε για τις ζωές μας!», «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Αυτά ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης μεταξύ των άλλων αναφερόταν: «Ενας χρόνος μετά και τίποτα δεν έχει αλλάξει, αφού η πολιτική που τα πάντα τα μετράει σε κέρδη και ζημιές είναι εδώ. Γι' αυτόν τον λόγο τον Σεπτέμβρη πνίγηκε και βούλιαξε ο νομός της Καρδίτσας για μια ακόμη φορά, όπως και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας. Κι αυτό γιατί οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας δεν αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα κόμματα που υπηρετούν διαχρονικά την ίδια πολιτική, αφού δεν αποφέρει κέρδος σε αυτούς που υπηρετούν, δηλαδή στα μονοπώλια, στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, στη μεγαλοεργοδοσία».

Εγινε πολύ μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου οι συγκεντρωμένοι και κύρια μαθητές άφησαν λουλούδια στις γραμμές και φώναξαν συνθήματα ενώ τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας.

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα σε Καλαμπάκα, Ελασσόνα, Σκόπελο, Τύρναβο και Φάρσαλα.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων δεκαετιών(2023-03-09 00:00:00.0)
Χιλιάδες εργατόκοσμου έστειλαν μήνυμα ότι δεν θα πληρώσει πάλι ο λαός(2022-11-12 00:00:00.0)
Ενωσαν τις φωνές τους εργαζόμενοι και νεολαία(2009-11-18 00:00:00.0)
Στο δρόμο της ανυπακοής(2008-12-18 00:00:00.0)
Μαζικό «παρών» λαού και νεολαίας(2004-11-18 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω(2002-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ