Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ταφόπλακα

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι νεκροί στη Γάζα έχουν φτάσει τις 30.000, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι και περίπου 1,5 εκατ. από αυτούς βρίσκονται στη Ράφα, όπου το Ισραήλ απειλεί με νέο μακελειό.

Οσοι δεν έχουν σκοτωθεί από τις βόμβες και τα πυρά των Ισραηλινών, κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα ή από τις αρρώστιες που θερίζουν, μέσα στις άθλιες συνθήκες των προσφυγικών καταυλισμών.

Σχεδόν το 50% των κτιρίων στη Γάζα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Επί τέσσερις μήνες, το Ισραήλ εκτελεί στη Γάζα ένα σχέδιο γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού και επιχειρεί να τελειώσει κάθε συζήτηση για ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα πριν το 1967.

Με την ισχύ των όπλων και με τις πλάτες των συμμάχων του, μετατρέπει την ασφυκτική επιτήρηση της Γάζας σε ολοκληρωτική κατοχή και το Παλαιστινιακό από διεθνές ζήτημα κατοχής σε διμερή «διένεξη».

Εκεί στοχεύουν τα τετελεσμένα του πολέμου και όχι βέβαια στην «εξόντωση της Χαμάς» και στην απελευθέρωση των ομήρων, όπως ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί.

Τον στόχο αυτό δεν θα μπορούσε να τον πετύχει το Ισραήλ αν δεν είχε την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μαζί και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ολων αυτών που εδώ και 60 σχεδόν χρόνια αναγνωρίζουν το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», δηλαδή το «δικαίωμα» να εξοντώνει και να εκτοπίζει τους Παλαιστίνιους, να εποικίζει τη γη τους, να συλλαμβάνει, φυλακίζει και κακοποιεί ακόμα και μικρά παιδιά.

Από τη μια ζητούν ...«αυτοσυγκράτηση» στη γενοκτονία (!) από τον εκλεκτό τους σύμμαχο στη Μέση Ανατολή και από την άλλη τον στηρίζουν με εκατομμύρια δολάρια και όπλα, απειλούν και επιτίθενται στα αραβικά κράτη της περιοχής και στο Ιράν, για να πάει μέχρι τέλους το δολοφονικό του έργο ο ισραηλινός στρατός.

Το ίδιο ισχύει για τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, που προωθούν τη στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, με αμερικανοΝΑΤΟική ομπρέλα, πρώτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ύστερα η ΝΔ.

Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής το 2015 για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, ζεσταίνοντας την πλάτη του Ισραήλ στα κατοχικά του σχέδια.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και τα άλλα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να ψελλίσουν για την αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, για τη στήριξη του Ισραήλ και την υπεράσπιση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα, μετά από 4 μήνες ανηλεών βομβαρδισμών και πολέμου στη Γάζα, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στον πόθο των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στις προγονικές εστίες, να αποκτήσουν την πατρίδα που δικαιούνται και χύνουν το αίμα τους γι' αυτήν.

Γι' αυτό θεωρούν τετελεσμένα όσα έχουν δημιουργήσει οι εποικισμοί και η κατοχή, αλλά και ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέτοια «ειρήνη» και τέτοιο ...«κράτος» προσφέρουν στους Παλαιστίνιους!

Η άλλη πλευρά της Ιστορίας είναι ο δίκαιος αγώνας του Παλαιστινιακού λαού και η αλληλεγγύη που εκφράζεται αμείωτη σε όλο τον κόσμο, με αίτημα να σταματήσει τώρα η ισραηλινή επίθεση, να μπει τέλος στην κατοχή, να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι πατρίδα.

Σ' αυτήν την πλευρά στέκεται και ο ελληνικός λαός, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, παλεύοντας ενάντια στον πόλεμο και στην κατοχή, ενάντια στην ελληνική εμπλοκή και τη στήριξη του κράτους του Ισραήλ.

Αυτός ο αγώνας πρέπει τώρα να δυναμώσει κι άλλο. Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στο στόμα του λύκου είναι πολύ επικίνδυνη εξέλιξη και η κατάσταση στην Ερυθρά μπορεί να γίνει η θρυαλλίδα για τη γενίκευση του πολέμου.

Το σύνθημα - απαίτηση «κανένα πλοίο σε ξένα νερά, κανένας στρατιώτης σε ξένα εδάφη» είναι ανάγκη να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά. Και θα το κάνουμε στο Σύνταγμα, στις 11 Μάρτη, στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ, απ' όπου δεν πρέπει να λείψει κανείς!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ