Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΜΠΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024
Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών στέλνει μήνυμα ανυπακοής και σύγκρουσης!

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Δυνατά αντήχησε χτες το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», με τη μεγάλη απεργία και τις μαζικές συγκεντρώσεις σε 76 πόλεις όλης της χώρας, από τον Εβρο ως την Κρήτη.

Με χιλιάδες απεργούς εργάτες να κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους, έχοντας στο πλάι τους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, μαθητές και φοιτητές.

Ολοι μαζί, «νεκρώνοντας» χώρους δουλειάς και διαδηλώνοντας κατά χιλιάδες, καταδίκασαν την εγκληματική πολιτική του κέρδους, την προσπάθεια «κουκουλώματος» του εγκλήματος στα Τέμπη, τιμώντας έτσι τη μνήμη των 57 νεκρών αλλά και των εκατοντάδων νεκρών εργατών στους χώρους δουλειάς.

Νωρίτερα είχαν βρεθεί στους χώρους δουλειάς, βάζοντας εμπόδια σε μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών, και συμβάλλοντας ώστε η απεργία να έχει επιτυχία, να αποτελέσει σταθμό κλιμάκωσης.

Η μάχη αυτή δόθηκε από τα εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα, παίρνοντας τη σκυτάλη από μεγάλους αγώνες που δίνονται για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για αυξήσεις στους μισθούς, κόντρα στην ακρίβεια και στο κόστος ζωής που εκτοξεύεται, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Την έδωσαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι, πολλοί απ' αυτούς που βγήκαν στον αγώνα για πρώτη φορά μέσα από τα νεοσύστατα σωματεία τους σε πολλούς χώρους δουλειάς, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες αναμετρήσεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυτήν την παρακαταθήκη και τις μεγάλες δυνατότητες αποτυπώνει και ο αριθμός - ρεκόρ των απεργιακών αποφάσεων 37 Εργατικών Κέντρων και 22 Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, που ακύρωσαν κάθε σχεδιασμό υπονόμευσης, που ξεμπρόστιασαν για ακόμα μια φορά την ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία απέρριψε την πρόταση για απεργία.

Σήμερα, μια μέρα μετά την επιτυχία της χτεσινής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, το εργατικό κίνημα βγαίνει ακόμα πιο έτοιμο για τις επόμενες μάχες, για τις απεργίες στις 17 Απρίλη και την Πρωτομαγιά. Από σήμερα τα συνδικάτα σχεδιάζουν και υλοποιούν τα επόμενα βήματα οργάνωσης των εργαζομένων, οπλισμένα με τη δύναμη του συλλογικού οργανωμένου αγώνα.

ΠΑΜΕ: Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε για τις ανάγκες των εργαζομένων!

«Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών με τα ποτάμια εργαζομένων και νεολαίας να κατακλύζουν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, την Πάτρα, τα Γιάννενα και δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, έστειλε μήνυμα ανυπακοής και σύγκρουσης βάζοντας μπροστά το σύνθημα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας"», σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για τη χτεσινή απεργία. Και συνεχίζει:

«Εναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η οργή μεγαλώνει. Δίπλα στους συγγενείς των 57 νεκρών, η χώρα παρέλυσε για να κάνει ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης δεν θα περάσει, κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος, απαιτώντας να υπάρξει άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα.

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Καμία συγκάλυψη, κανένα "κουκούλωμα" που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι ανεκτό!

Η σημερινή απεργία έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή του λαού. Το νέκρωμα εργοστασίων και χώρων δουλειάς, η μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη κινητοποίηση γιατί το ποτήρι έχει ξεχειλίσει στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Συνεχίζουμε! Η απεργία, με αριθμό - ρεκόρ απεργιακών αποφάσεων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είναι σταθμός. Σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης.

Κλιμάκωση που έρχεται με τις καθημερινές κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Κλιμάκωση με νέα απεργία στις 17 Απρίλη.

Με τη δράση μας να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, τη "δημοσιονομική ισορροπία" της φτώχειας για τους πολλούς.

Σε αυτούς τους αγώνες μπορούν και είναι ανάγκη να συναντηθούν οι εργαζόμενοι μαζί με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με τους φοιτητές και τους μαθητές, ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ