Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ

Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο στο Ισραήλ, σε διάφορες πόλεις, με βασικό αίτημα την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα μέσω εκεχειρίας και ανταλλαγής τους με Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους σε φυλακές του Ισραήλ.

Εφεδρος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στο Τελ Αβίβ, κάλεσε «την πιο αποτυχημένη κυβέρνηση στην ιστορία (του Ισραήλ) να παραιτηθεί».

Από τη μεριά της, η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να απωθήσει διαδηλωτές που επιχείρησαν να αποκλείσουν κεντρικό αυτοκινητόδρομο του Τελ Αβίβ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, στη Χάιφα, στην Μπερ Σεβά και έξω από την έπαυλη του Νετανιάχου στην Καισάρεια.

ΗΠΑ: Αυτοπυρπολήθηκε Αμερικανός στρατιώτης έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Την Κυριακή, στο μεταξύ, ένας Αμερικανός στρατιώτης αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον, με τον ίδιο να δηλώνει σε βίντεο που τραβούσε κατά τη διάρκεια της πράξης του ότι θέλησε με τον τρόπο αυτό να καταγγείλει τη γενοκτονία στη Γάζα.

Στο βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, ο στρατιώτης Ααρών Μπούσνελ δηλώνει ότι «δεν θα γίνει συνεργός στη γενοκτονία». Φτάνοντας μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία, περιλούζεται με εύφλεκτο υγρό και βάζει φωτιά στον εαυτό του, φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», ώσπου πέφτει στο έδαφος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, με «σοβαρά τραύματα», ενώ λίγο αργότερα υπέκυψε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ