Πέμπτη 18 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα

Ψήφισμα για τη Γάζα ετοιμάζεται να υιοθετήσει σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο στην Ολομέλειά του στο Στρασβούργο, με επιδίωξη να δικαιολογήσει ακόμη μια φορά την ισραηλινή βαρβαρότητα και τη στήριξη της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των κρατών - μελών. Η κοινή πρόταση των Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Πρασίνων αναγνωρίζει προκλητικά στο Ισραήλ δήθεν «δικαίωμα αυτοάμυνας», καταδικάζει την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού ως τρομοκρατία και ζητάει τη δημιουργία μιας στρατιωτικής ναυτικής επιχείρησης της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα «σε στενή συνεργασία με περιφερειακούς παράγοντες και διεθνείς εταίρους», δηλαδή τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με πρόσχημα την «ελεύθερη ναυσιπλοΐα» και την κερδοφορία των εφοπλιστών.

Παίρνοντας υπόψη το κύμα της λαϊκής αγανάκτησης από τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, ζητά «μόνιμη κατάπαυση του πυρός», την οποία όμως τοποθετεί στο πλαίσιο «της άμεσης και άνευ όρων απελευθέρωσης όλων των ομήρων και της διάλυσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς». Χαρακτηρίζει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων «δυσανάλογη στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ». Μέσα σε όλα αυτά διατυπώνει μια αόριστη «έκκληση για τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών» και καταδικάζει «την αύξηση της εξτρεμιστικής βίας των εποίκων» κατά των Παλαιστινίων. Στην ίδια απαράδεκτη κατεύθυνση είναι και οι προτάσεις ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των ακροδεξιών.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ υποστηρίζει τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την κατάπαυση του πυρός απαιτώντας να είναι άμεση και χωρίς προϋποθέσεις. Στηρίζει με όλες τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, αντιτίθεται στην προσπάθεια νομιμοποίησης των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ (που χαρακτηρίζει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου) και απαιτεί την καταδίκη της γενοκτονίας των Παλαιστινίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ