Πέμπτη 18 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
«Υψηλότερη από ποτέ» η πιθανότητα πολέμου τους επόμενους μήνες

Νέες απειλές κατά του Λιβάνου εκτόξευσε χτες ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί, εκτιμώντας ότι η πιθανότητα πολέμου στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ «εντός των προσεχών μηνών» είναι «υψηλότερη από ποτέ».

Μιλώντας σε στρατιώτες στο βόρειο Ισραήλ στη διάρκεια άσκησης που προσομοίαζε με επίθεση στον Λίβανο, ο Χαλεβί ανέφερε ότι οι ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις εντείνουν την «ετοιμότητα για μάχες στον Λίβανο» και ότι έχουν ήδη διδαχθεί «πολλά μαθήματα από τις μάχες στη Γάζα». Πρόσθεσε δε πως κάποιες από αυτές τις μάχες «είναι σχετικές με αυτές στον Λίβανο» αλλά «θα πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις» σε επιχειρησιακά σχέδια.

«Θέλουμε να επιτύχουμε έναν πολύ καθαρό στόχο στον Λίβανο, να επιστρέψουν οι κάτοικοι και όλες οι κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ», ανέφερε.

Τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εχθροπραξιών Λιβάνου - Ισραήλ επεσήμανε χτες από το Νταβός της Ελβετίας και ο γγ του ΟΗΕ Αντ. Γκουτέρες, δηλώνοντας ότι μια «ολομέτωπη σύγκρουση» ανάμεσα στις δύο πλευρές θα αποτελέσει «ολική καταστροφή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ