Πέμπτη 18 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, φτώχεια και εξαθλίωση για τον λαό

Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο και τους βιομηχάνους ότι η περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει να υπηρετεί τις ανάγκες και την κερδοφορία τους έδωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Μιλώντας στα μέλη του Συνδέσμου που εκπροσωπεί κυρίως τα συμφέροντα μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρηματικών ομίλων στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου, ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την πλήρη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Οπως ανέφερε, στην κατεύθυνση αυτή θα διατεθούν περίπου 54 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και περίπου άλλα τόσα από το πρόγραμμα «Leader» και τον αναπτυξιακό νόμο. Εκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην αρωγή της Περιφέρειας στην «εξυγίανση» του Βιομηχανικού Πάρκου Οινοφύτων, που εκτός από τα μερικές δεκάδες εκατομμύρια που θα κοστίσει στον λαό, θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της ήδη επιβαρυμένης περιοχής του Ασωπού, με την παρουσία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων δίπλα από τα σπίτια τους. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσα από τα κάθε λογής χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχουν δοθεί ή θα δοθούν για υποδομές, όπως οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα που διέρχονται από τη Στερεά Ελλάδα, λιμάνια κ.λπ., που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου για την ταχύτερη μεταφορά εμπορευμάτων και τη διασύνδεση με την Κεντρική Ευρώπη.

«Κοινός μας στόχος η τόνωση της στερεοελλαδίτικης οικονομίας, προς όφελος των επιχειρήσεων και μέσα από αυτές της ίδιας της κοινωνίας», σημείωσε ο περιφερειάρχης, ξεκαθαρίζοντας από τη μια τις προτεραιότητες που βάζει η περιφερειακή αρχή και επιχειρώντας από την άλλη να περάσει το μήνυμα ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος για τον λαό και την ευημερία του.

Η πραγματικότητα ωστόσο που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας είναι εντελώς διαφορετική. Τα δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από τα διάφορα «πακέτα» και χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα στον λαό της περιοχής. Το εισόδημα των εργαζομένων μαζί με τα εργασιακά τους δικαιώματα εξανεμίζονται χρόνο με τον χρόνο, η ανεργία ειδικά στους νέους καλπάζει, η εργασιακή ζούγκλα και η εκμετάλλευση κυριαρχούν στους χώρους δουλειάς, χωριά και κωμοπόλεις ερημώνουν, η ζωή των λαϊκών νοικοκυριών γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.

Την ίδια στιγμή η χρήση των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων, του σιδηροδρόμου και των λιμανιών έχει γίνει απαγορευτική για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, εξαιτίας του κόστους και των διοδίων, που πρόσφατα στη Στερεά αυξήθηκαν κατά 8%. Παράλληλα ο λαός της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας παραμένει απροστάτευτος απέναντι σε φυσικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες, φωτιές και σεισμούς, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν χρηματοδοτεί τα αναγκαία έργα πρόληψης και προστασίας. Τα έργα αυτά δεν θεωρούνται επιλέξιμα για χρηματοδότηση από τα διάφορα εργαλεία και χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ, επειδή δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας.

Από τη μία δηλαδή οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που με τις πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων και της Τοπικής Διοίκησης «μπουκώνουν» με δισεκατομμύρια και από την άλλη οι εργαζόμενοι και ο λαός, που βυθίζονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ