Πέμπτη 18 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Εξώδικο της οικογένειας του μηχανοδηγού για σπίλωση νεκρού

Εξώδικη δήλωση προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το έγκλημα στα Τέμπη, Δ. Μαρκόπουλο, απέστειλαν η σύζυγος και οι τρεις κόρες του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του κατά την πολύνεκρη σύγκρουση. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες ο ιατρικός φάκελος του μηχανοδηγού έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης απ' την πλειοψηφία της Επιτροπής, που αποπειράθηκε να του επιρρίψει ευθύνες για το έγκλημα λόγω ιατρικού προβλήματος που αντιμετώπιζε.

Στο εξώδικο της οικογένειας μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «ο εισηγητής, από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, βουλευτής, κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με αφορμή ανυπόγραφο άρθρο της προηγούμενης ημέρας, το οποίο, όλως τυχαίως δημοσιεύθηκε μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη κατάθεση της προέδρου της ΡΑΣ, συνειδητά προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στον νεκρό μηχανοδηγό, σύζυγο της πρώτης εξ ημών και πατέρα της δεύτερης και τρίτης και τέταρτης από εμάς, κάνοντας χρήση ιατρικών εγγράφων και προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις περί ιατρικών προβλημάτων του μηχανοδηγού τα οποία, δήθεν, τον καθιστούσαν ανίκανο προς εργασία!».

Παράλληλα η σύζυγος και οι κόρες του μηχανοδηγού εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την «παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και κυρίως στην αλλοίωση του περιεχομένου των ιατρικών εγγράφων» και ζητούν να σταματήσει «κάθε αντίστοιχη μειωτική πράξη αναφορικά με τον θανόντα συγγενή μας, ιδίως δε, όταν τα λεγόμενά τους δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η κυβερνητική πλειοψηφία ζήτησε ξανά τη διακοπή της μετάδοσης των εργασιών της Επιτροπής, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Την ίδια στιγμή, το προεδρείο αρνήθηκε να διαβάσει το πλήρες περιεχόμενο του εξώδικου λέγοντας ότι αναφέρεται σε όλα τα μέλη της Επιτροπής και ειδικά στην αντιπολίτευση που ζήτησε να μεταδίδεται κανονικά η διαδικασία, παρερμηνεύοντας πλήρως τα λεγόμενα της οικογένειας του μηχανοδηγού.

Αυτό στηλίτευσε και στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «λίγη ντροπή δεν βλάπτει για όλα αυτά τα οποία κάνετε», αναφερόμενος τόσο στον πρόεδρο της Επιτροπής όσο και στην πλειοψηφία της ΝΔ.

Υπογράμμισε ότι «το εξώδικο είναι καθαρό, στρέφεται απέναντι σε όλους αυτούς που σκυλέψανε τη μνήμη και θεώρησαν ότι ήταν ανίκανος» ο μηχανοδηγός, «παρά τα έγγραφα». Αυτήν την προσπάθεια την κάνατε, είπε, «η πλειοψηφία με τον εισηγητή και με άλλους που τοποθετήθηκαν χτες και ο πρόεδρος. Και τι ζητάει, να αναγνωστεί για να αποκατασταθεί η μνήμη του. Να διαβάσετε την επιστολή, οφείλετε να τη διαβάσετε ολόκληρη χωρίς να περικόψετε τίποτα. Αυτό ζητάει η οικογένεια. Και έρχεστε και λέτε ότι θα κάνουμε κλειστή συνεδρίαση; Για να προστατέψετε ποια; Τη μνήμη; Μας κοροϊδεύετε;».

Υπενθύμισε προανακριτικές επιτροπές που ήταν κλειστές «και διέρρεαν όλα στη δημοσιότητα και μάλιστα αυτά που συνέφεραν είτε τη ΝΔ, είτε παλαιότερα τον ΣΥΡΙΖΑ» και ξεκαθάρισε ότι «δεν συμφωνούμε σε κλειστή συνεδρίαση γιατί ακριβώς θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις επειδή ο κόσμος δεν θα μπορεί να κρίνει, να βγαίνετε και να λέτε ό,τι θέλετε μέσω διαρροών, χωρίς να μπορεί να τα πιστοποιήσει κανείς. Και θέλετε να παίξετε τέτοιο παιχνίδι. Θα συνεχιστεί ανοιχτά η συνεδρίαση και ό,τι λέει ο καθένας θα το λέει με την ευθύνη της γνώμης του και να αντιμετωπίσει μετά και τις όποιες νομικές συνέπειες έχει η γνώμη η οποία εκφράζεται, αν προσβάλλει ή όχι κάποιον».

Καταλήγοντας είπε ότι «πρέπει ο καθένας να έχει το θάρρος της γνώμης του και να μη σκιάζεται. Και το θάρρος δεν έχετε, και σκιάζεστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ