Τρίτη 9 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Τουλάχιστον 12 νεκροί Παλαιστίνιοι από τις επιδρομές σε ένα 48ωρο

Το ανελέητο αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη συνεχίζει το Ισραήλ έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων. Από την Κυριακή ως χτες δολοφονήθηκαν σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη βόρεια Δυτική Οχθη, μεταξύ άλλων συνοικίες της Τζενίν και περίχωρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι (10 νέοι και 2 κορίτσια 9 και 4 ετών).

Στις επιθέσεις που έκανε ο στρατός στην πόλη Τζενίν συμπεριλαμβανόταν και αεροπορική επιδρομή, που έγινε προς το τέλος της επιχείρησης, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανδρών, εκ των οποίων 4, ηλικίας 27, 22, 24, 29 ετών, ήταν αδέλφια. Ενα από τα θύματα αποκεφαλίστηκε από τους πυραύλους που έριξε το αεροσκάφος και αρκετοί άλλοι από τους τραυματίες ακρωτηριάστηκαν.

Στην επιχείρηση στην Τζενίν σκοτώθηκε και μία Ισραηλινή αξιωματικός της «συνοριακής» αστυνομίας ενώ αρκετοί άλλοι συνάδελφοί της τραυματίστηκαν.

Χτες βράδυ, λίγο μετά τις 21.00, παλαιστινιακές πηγές που επικαλέστηκε η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» ανέφεραν τον θάνατο άλλων 2 Παλαιστινίων στη διάρκεια συγκρούσεων νεαρών μαχητών με Ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη Τουλκαρέμ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ