Τρίτη 9 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Καμία αύξηση! Κατάργηση όλων των διοδίων η απαίτηση των συνδικάτων

Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε Αφίδνες και Ελευσίνα | Σηκώθηκαν συμβολικά οι μπάρες

«Καμία αύξηση στα διόδια! Κατάργησή τους εδώ και τώρα». Το δίκαιο αυτό λαϊκό αίτημα αναδείχθηκε με τις ταυτόχρονες κινητοποιήσεις που οργάνωσαν εργατικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ την περασμένη Κυριακή, μέρα επιστροφής όσων Αθηναίων κατάφεραν να πάνε κάπου για τις γιορτές.

Τα συνδικάτα υποδέχτηκαν με τις παρεμβάσεις τους όσους επέστρεφαν στην Αθήνα τόσο από τις Αφίδνες όσο και από την Ελευσίνα, μετατρέποντας την κινητοποίηση αυτή σε βήμα καταγγελίας για τις νέες αυξήσεις - φωτιά στα διόδια που φέρνουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι και η κυβέρνηση, προσθέτοντας περισσότερα βάρη στη λαϊκή οικογένεια, παράλληλα με τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά είδη.

«Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές συγκοινωνίες» ήταν μεταξύ των διεκδικήσεων που μεταφέρθηκαν από τους δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενους που συμμετείχαν.

Μάλιστα, συμβολικά σήκωσαν και τις μπάρες που έχουν τοποθετήσει στους πληρωμένους από τον λαό δρόμους οι μεγαλοεργολάβοι - παραχωρησιούχοι, κάτι που επέτρεψε σε εκατοντάδες αυτοκίνητα να ταξιδέψουν ελεύθερα προς την Αθήνα, με οδηγούς και επιβάτες να απαντούν με κορναρίσματα επικροτώντας την κινητοποίηση.

Από την άλλη, πολύτιμος συμπαραστάτης των μεγαλοεργολάβων που ρουφάνε κι αυτοί το λαϊκό εισόδημα ήταν για μια ακόμα φορά το ίδιο το κράτος και η κυβέρνηση, με την αστυνομία να πιέζει τους διαδηλωτές να μην ανοίξουν τις μπάρες ...για να μη χάσουν οι κοινοπραξίες τα κέρδη τους!


Τα μέλη των συνδικάτων μοίραζαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα διόδια, στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Ολοι οι δρόμοι και η συντήρησή τους είναι πληρωμένοι από τον λαό. Κι όμως... Τους ξαναπληρώνουμε διπλά και τριπλά, λες και είναι φτιαγμένοι από χρυσάφι. Από φέτος 7% περισσότερο, λες και πρόσθεσαν κι άλλα πολύτιμα μέταλλα!

(...) Ως εδώ! Δεν αντέχουμε και δεν ανεχόμαστε νέες αυξήσεις στα διόδια. Επειδή οι λύσεις όπου όλοι είναι ικανοποιημένοι βρίσκονται μόνο στις αφηγήσεις των κυβερνητικών παραμυθιών, αγωνιζόμαστε για τη μόνη που είναι ρεαλιστική: Να χάσουν όλα τα αρπακτικά που έχουν θησαυρίσει τόσα χρόνια στις πλάτες μας, για να ανασάνουμε εμείς».



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ