Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2023
ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 2023 - ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ 2024

Μια χρονιά γεμάτη αγώνες, μεγάλους και μικρούς, ήταν το 2023. Αγώνες που έβγαλαν στο προσκήνιο δίκαιες διεκδικήσεις, που έδωσαν απάντηση στη μοιρολατρία και στην αναμονή που καλλιεργούν η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της. Που ανέδειξαν σημαντικές δυνατότητες για τον συντονισμό του αγωνιστικού βηματισμού ανάμεσα σε εκατοντάδες συνδικάτα σε όλη τη χώρα, ειδικά μπροστά σε μεγάλους σταθμούς και με αφορμή γεγονότα που συγκλόνισαν τον λαό, όπως το έγκλημα στα Τέμπη, η απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο - έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας κ.ά.

Αγώνες στους οποίους αποτυπώθηκε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, της πολιτικής του κέρδους, με χιλιάδες εργαζόμενους να «ακουμπούν» στα σωματεία τους, να ενώνουν τις φωνές τους σημαδεύοντας τον πραγματικό ένοχο.

Το 2024 ξεκινά λοιπόν με πολύτιμη παρακαταθήκη τη δράση του εργατικού κινήματος, την πάλη των εκατοντάδων συνδικάτων, των χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, των φτωχών βιοπαλαιστών της πόλης και της υπαίθρου που διεκδικούν για τις δικές τους ανάγκες κόντρα στα κέρδη των λίγων.

Καλούς αγώνες, λοιπόν, και πάντα με το κεφάλι ψηλά, για να ανασάνει ο λαός, για να μαζέψει δυνάμεις να οργανώσει την αντεπίθεσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ