Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2023
Νοέμβρης

Πανοικοδομική απεργία για τη Σύμβαση, το ένσημο, τα μέτρα υγείας και ασφάλειας
Πανοικοδομική απεργία για τη Σύμβαση, το ένσημο, τα μέτρα υγείας και ασφάλειας
8 Νοέμβρη: Οι οικοδόμοι απεργούν σε όλη τη χώρα διεκδικώντας τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα, υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων, κήρυξη της κλαδικής ΣΣΕ ως υποχρεωτικής. Η απεργία, που άγγιξε την καθολική συμμετοχή, είχε προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και τα κατά τόπους συνδικάτα της.

8 Νοέμβρη: Αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες και επιστήμονες διαδήλωσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που εξαπολύει άγρια φορολεηλασία στο εισόδημά τους.

13 Νοέμβρη: Συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Δημόσιο πραγματοποιούν σύσκεψη και καταλήγουν σε σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών για την προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια και αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων.

22 Νοέμβρη: Στην Αθήνα χιλιάδες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, αυτοκινητιστές ταξί διαδήλωσαν ενάντια στο φοροεξοντωτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ξεκινώντας από διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, έμποροι και βιοτέχνες, ταξιτζήδες, δικηγόροι, επαγγελματίες από μια σειρά κλάδων και ειδικοτήτων σχημάτισαν μια μεγάλη πορεία που γέμισε την οδό Σταδίου και κατέληξε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα. Με τα μπλοκ και τα πανό τους κύκλωσαν το υπουργείο και απαίτησαν την απόσυρση του κυβερνητικού νομοσχεδίου που σηματοδοτεί νέα φοροαφαίμαξη του εισοδήματός τους.


24 Νοέμβρη: Με οργανωτές τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χιλιάδες συνταξιούχοι, από τον Εβρο ως την Κρήτη, συμμετείχαν στο μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, απαιτώντας πραγματικές αυξήσεις εδώ και τώρα, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης!

27 Νοέμβρη: Συνδικάτα της Αττικής, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πραγματοποιούν μαζική σύσκεψη στον κινηματογράφο «Τριανόν» στην Αθήνα, όπου απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη και ανάπτυξης κοινής δράσης για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, την οργάνωση της πάλης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη δράση ενάντια στις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς, τη στήριξη αγώνων που οργανώνονται σε κλάδους.

29 - 30 Νοέμβρη: 48ωρη απεργία πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Την πρώτη μέρα οργανώνονται πολύμορφες κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον 22 πόλεις με τη συμμετοχή και άλλων εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων, απαιτώντας σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο τον λαό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιείται πανελλαδικό συλλαλητήριο των νοσοκομειακών γιατρών στο υπουργείο Υγείας.


Οι αυτοαπασχολούμενοι στους δρόμους ενάντια στην φοροεξόντωση
Οι αυτοαπασχολούμενοι στους δρόμους ενάντια στην φοροεξόντωση

Χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη την Ελλάδα διαδηλώνουν στην Αθήνα για ουσιαστικές αυξήσεις
Χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη την Ελλάδα διαδηλώνουν στην Αθήνα για ουσιαστικές αυξήσεις

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και διαδηλώνουν στην Αθήνα
Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και διαδηλώνουν στην Αθήνα

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ