Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2023
Οκτώβρης

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διαδηλώνουν ξανά στην Αθήνα
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διαδηλώνουν ξανά στην Αθήνα
3 Οκτώβρη: Εργατικά σωματεία και εκατοντάδες εργαζόμενοι στον Πειραιά πραγματοποίησαν συλλαλητήριο με αφορμή δύο νέα εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν μία μέρα πριν: Το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» με θύμα έναν εργάτη που εκτελούσε εργασίες σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης, στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής Αγίου Διονυσίου και του πολύ σοβαρού τραυματισμού ενός ακόμα εργαζόμενου σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα.

4 Οκτώβρη: Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους προχώρησαν σε μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, στο πλαίσιο του αγώνα τους για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν για άλλη μια φορά συνάδελφοί τους από τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική.

18 Οκτώβρη: Χιλιάδες λαού πλημμυρίζουν τους δρόμους ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ. Στην ισραηλινή πρεσβεία οι διαδηλωτές βροντοφωνάζουν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και ενώνουν τις φωνές τους με τις κινητοποιήσεις που γίνονταν σε δεκάδες πόλεις τόσο στη χώρα όσο και σε όλο τον κόσμο. Μία μέρα πριν αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Γιούσεφ Ντορχόμ, μεταφέροντάς του τη σταθερή αλληλεγγύη δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Τεράστιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στο μακελειό
Τεράστιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στο μακελειό
Παρόμοιες κινητοποιήσεις αλλά και πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.




Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ