Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2023
Μάης

Η εργατική τάξη απεργεί και διαδηλώνει για την Πρωτομαγιά
Η εργατική τάξη απεργεί και διαδηλώνει για την Πρωτομαγιά
1 Μάη: «Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν»: Με το σύνθημα αυτό και με ώθηση από τους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια σειρά από μέτωπα και χώρους δουλειάς, σε χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου, χιλιάδες λαού και νεολαίας τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα. Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα απευθύνει εκ μέρους της αντιπροσωπείας των Γάλλων συνδικαλιστών ο Ολιβιέ Ματό, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας.

6 Μάη: «Δουλειά, γιατρούς και ασθενοφόρα εδώ και τώρα», απαιτούν ρετσινάδες, εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, συνολικά ο λαός της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας, με μαζική κινητοποίηση και αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στον δρόμο Χαλκίδας - Αιδηψού. Ο πρόσφατος τραγικός θάνατος 63χρονου κατοίκου χωριού της περιοχής, που ξεψύχησε περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο και η αναστολή των προσλήψεων των ρετσινάδων και δασεργατών στον β' κύκλο του προγράμματος εργασίας για την αποκατάσταση του καμένου δάσους ήταν η αφορμή για να ξεχειλίσει η οργή των εργαζομένων και του λαού της βόρειας Εύβοιας, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερα.

15 Μάη: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για να μην υπάρξουν συρρίκνωση, υποβάθμιση ή λουκέτο σε μια σειρά κρίσιμων τμημάτων του νοσοκομείου για παιδιά με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (Ανοσοεπάρκειας, Νευρολογικό, Παιδοχειρουργικό κ.ά.). Στο επίκεντρο τέθηκε το Τμήμα Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας, το οποίο απειλείται με κλείσιμο λόγω της διαχρονικής έλλειψης προσωπικού.

Πέραμα: Αλλος ένας εργάτης σκοτώνεται στο μεροκάματο, και η Ζώνη απεργεί

RIZOSPASTIS

Πέραμα: Αλλος ένας εργάτης σκοτώνεται στο μεροκάματο, και η Ζώνη απεργεί
17 Μάη: Απεργιακή απάντηση στους «σωτήρες» - επενδυτές και στις «ειδικές ζώνες» δίνουν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία σε Ελευσίνα, Πέραμα, Δραπετσώνα και Ομιλο Σπανόπουλου, διεκδικώντας την υποχρεωτική ισχύ και εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και δουλειά για όλους, τήρηση των μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

30 - 31 Μάη: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μετά τον θάνατο 47χρονου συναδέλφου τους και τον τραυματισμό δύο ακόμα εργαζομένων σε «ατύχημα» σε επισκευαζόμενο πλοίο. Πρόκειται για την πέμπτη απεργία που οργανώνεται από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας μέσα στο 2023 για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Στο πλαίσιο της απεργίας οργανώνεται απογευματινό συλλαλητήριο στον Πειραιά. «Ως εδώ! Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών», απαιτούν σωματεία και φορείς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ