Τρίτη 24 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ
Δίνουν και την Ελευσίνα για δολοφονικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών!

Το επόμενο βήμα της εμπλοκής στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού κάνει η κυβέρνηση, μετατρέποντας και τη βάση της Ελευσίνας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών που κάνουν πλάτη στο Ισραήλ ενώ εκτοξεύουν πολεμικές απειλές σε όλα τα κράτη της περιοχής.

Συγκεκριμένα, καθώς το αεροπορικό σκέλος τη Σούδας φράκαρε από μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ και κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται και στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, πατώντας πάνω στην κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων αστικών κομμάτων, με χαρακτηριστική την ...αφωνία επί του προκειμένου των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ηδη, μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, Αμερικανοί επιτελείς από το στρατηγείο των δυνάμεών τους που έχουν έδρα την Ευρώπη και συγκεκριμένα το Ραμστάιν στη Γερμανία, βρίσκονται στην 112 Πτέρυγα Μάχης, προκειμένου να τη μετατρέψουν σε ορμητήριο θανάτου, ενώ θέμα ωρών θεωρείται και η εμφάνιση των πρώτων μεταγωγικών των Αμερικανών.

Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο και των τακτικών συντηρήσεων έχουν γίνει εργασίες για καινούριο διάδρομο τροχοδρόμησης της αεροπορικής στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας.

Διόλου τυχαία, σε αντιστοιχία όσων γίνονται στη Σούδα, στελέχη δεν αποκλείουν στην Ελευσίνα να μετασταθμεύσουν, εκτός των μεταγωγικών, και άλλα αμερικανικά αεροσκάφη όπως κατασκοπευτικά, ενώ οι Αμερικανοί φέρεται να βολιδοσκοπούν για «φιλοξενία» και σε άλλες βάσεις.

Επί της ουσίας το επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, στη χτεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, όταν σε ερώτηση για το αν μετά την Ελευσίνα «θα δοθούν κι άλλες αεροπορικές βάσεις στους Αμερικανούς», απάντησε ότι «είναι γνωστό σε ποια συμμαχία ανήκει η χώρα μας και ποια είναι η σαφής μας θέση για τις εξελίξεις», «μια συνεπής και διαχρονική στάση», οπότε όσα γίνονται στην Ελευσίνα «σχετίζονται με συμμαχικές υποχρεώσεις μας», όπως είπε. Την ίδια στιγμή εξάλλου έκανε γαργάρα ως και τον βομβαρδισμό της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου, και αν ο Μητσοτάκης έβαλε το θέμα στον Νετανιάχου.

Στο ενδιάμεσο, κι ενώ οι ΗΠΑ μιλάνε για «δυναμική κλιμάκωσης» της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης σε όλη την περιοχή, χωρίς να αποκλείουν μια ευρύτερη σύγκρουση με την εμπλοκή και του Ιράν με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με την Ελλάδα και από αυτήν την άποψη στο επίκεντρο μιας γενικευμένης αντιπαράθεσης, η κυβέρνηση παρέχει «διευκολύνσεις» και στα πλοία του θανάτου των ΗΠΑ. Π.χ. στη Σούδα ελλιμενίστηκαν ήδη τα αμερικανικά αντιτορπιλικά «USS Roosevelt» και «USS Thomas Hudner», που ανήκουν στην αρμάδα συνοδείας του αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford», που βρίσκεται ανοιχτά της Παλαιστίνης, προκειμένου να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και να λάβουν υλικοτεχνική υποστήριξη.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ξεδιπλώνει και προσπάθεια «εφησυχασμού» με αστειότητες περί «παροδικών διευκολύνσεων» στους Αμερικανούς για την «εξυπηρέτηση» αεροσκαφών τους όσο διαρκεί η σύγκρουση στη Γάζα. Επίσης, ότι η χρήση της Ελευσίνας ζητήθηκε για τις «ανάγκες πιθανής εκκένωσης πολιτών από την εμπόλεμη ζώνη», αλλά και όμορες χώρες, όπως ο Λίβανος. Εξ ου και έρχεται προσωπικό εκπαιδευμένο για τέτοιες αποστολές (στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων, γιατροί και νοσηλευτές μάχης), με την Ελλάδα να υποστηρίζει την εκτέλεσή τους, υλοποιώντας κατά γράμμα τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό.

Ετσι κι αλλιώς η παρουσία της φρεγάτας «Ψαρά» στη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ, SNMG2, που βρίσκεται στην περιοχή, όπου κινούνται και τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, η παρουσία της «Σαλαμίς» στην ίδια περιοχή, ενταγμένης στην επιχείρηση UNIFIL, η οποία «επιβλέπει» το εμπάργκο όπλων στη «Χεζμπολάχ», η παρουσία της φρεγάτας «Αιγαίον», ενταγμένης στην «IRINI», επιχείρησης της ΕΕ η οποία επισήμως «τρέχει» για την τήρηση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, στην Κεντρική Μεσόγειο, σηματοδοτούν την «ντε φάκτο» εμπλοκή στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό που στηρίζει το κράτος - δολοφόνο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βαθαίνει η εμπλοκή με ανυπολόγιστους κινδύνους(2023-11-04 00:00:00.0)
Βουλιάζουν Ελευσίνα και Σούδα από Αμερικανούς(2023-10-25 00:00:00.0)
Ολη η Ελλάδα ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών για Μ. Θάλασσα και Ανατ. Ευρώπη(2021-04-21 00:00:00.0)
«Βουτηγμένη ως το λαιμό» στους βρώμικους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς(2020-05-08 00:00:00.0)
Στρατιωτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ η χώρα(2018-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ