Τρίτη 24 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Στη Βουλή η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Με φόντο τη ραγδαία κλιμάκωση των εξελίξεων και στη Μέση Ανατολή, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε χτες ότι το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ διαβιβάστηκε χτες στη Βουλή της χώρας, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Την εξέλιξη έσπευσε να χαιρετίσει ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, αναφέροντας ότι «τώρα μένει το κοινοβούλιο να ασχοληθεί με το ζήτημα» και προσθέτοντας πως «ανυπομονούμε να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο δε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μ. Μίλερ έσπευσε να δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον «ανυπομονεί» να συζητηθεί το νομοσχέδιο και ελπίζει να εγκριθεί αυτό «το συντομότερο δυνατόν».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα βρίσκεται εδώ και μήνες στο επίκεντρο των ευρύτερων σύνθετων παζαριών της Αγκυρας με τη «Δύση», με την τουρκική κυβέρνηση να συνδέει το «ξεμπλοκάρισμα» στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με μια σειρά ανταλλάγματα για την τουρκική αστική τάξη, στα οποία περιλαμβάνονται και αξιώσεις στα θέματα του Αιγαίου, του Κυπριακού κ.λπ.

Σημειωτέον, το Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ