Τρίτη 24 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Ορμητήριο και στόχος η Θεσσαλονίκη

Αμερικανικά ελικόπτερα στο λιμάνι, στελέχη στη Μαύρη Θάλασσα και... Αντιτρομοκρατική στα στρατόπεδα

Τα αμερικανικά ελικόπτερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Τα αμερικανικά ελικόπτερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Σε όλες τις κατευθύνσεις των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών επεκτείνεται η εμπλοκή.

Ειδικότερα, ομάδα εκπαιδευτών του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (έδρα του η Σούδα) μετέβη στη Βάρνα της Βουλγαρίας όπου μετείχε στη ΝΑΤΟικής κοπής άσκηση «BREEZE 23» («για τη διασφάλιση της ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας αποστολών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας»), παρέχοντας εκπαίδευση σε αντικείμενα «Επίσκεψης εν πλω, Ερευνας και Κατάσχεσης» («Visit Board Search and Seizure» - VBSS).

Εξάλλου, στη Σούδα αγκυροβόλησε ξανά το θηριώδες φορτηγό πλοίο των ΗΠΑ «Cape Vincent», ενταγμένο στη Διοίκηση Μεταφορών του US Navy (Military Sealift Command - MSC).

Το πλοίο έδεσε στις 9 και 10/10 στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεφόρτωσε συνολικά 335 τεμάχια εξοπλισμού, ανάμεσά τους 35 ελικόπτερα «Apache», «Chinook», «Black Hawk» και «Pave Hawk» της 1st Combat Aviation Brigade, για διεκπεραίωσή τους στις Προωθημένες Βάσεις Επιχειρήσεων (Forward Operating Bases - FOB) των ΕυρωΝΑΤΟικών «Mihail Kogalniceanu» στη Ρουμανία και Πεδίο Εκπαίδευσης Novo Selo στη Βουλγαρία, καθώς οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μαίνονται από Μέση Ανατολή μέχρι Ουκρανία.

Σε συνεργασία με ΟΛΘ, Ενοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Αστυνομία και άλλες εμπλεκόμενες αρχές της πόλης, τμήμα του λιμανιού χαρακτηρίστηκε «Προσωρινή Στρατιωτική Ζώνη» («Temporary Military Zone»), αποκλείστηκε με κοντέινερ, ενώ μίσθωσαν υπηρεσίες φύλαξης και φορτοεκφόρτωσης για να διεκπεραιώσουν το «υλικό».

Το ενδιαφέρον τους πλέον στρέφεται στο διάστημα 20/11 - 15/12 οπότε αναμένεται η αναδίπλωση και επιστροφή στις ΗΠΑ της 3ης Combat Aviation Brigade, στο πλαίσιο της περιοδικής μεταστάθμευσης δυνάμεών τους στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτικά του πώς η εμπλοκή μετατρέπει τη χώρα σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών είναι τα έγγραφα που ήρθαν χτες στο φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστική είναι η είδηση πως σε αυξημένη επιτήρηση έχουν τεθεί τουλάχιστον 10 πιθανοί στόχοι στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους το λιμάνι της πόλης και το στρατόπεδο «Νταλίπη» στην Καλαμαριά, αλλά και πολλά ακόμα κτίρια, όπως η Ισραηλιτική Κοινότητα, το Εβραϊκό Μουσείο, κ.ά., στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης «ανορθόδοξου» πολέμου με βάση τις κατευθύνσεις στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαταχθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η φύλαξη των εγκαταστάσεων και υποδομών, πιθανών στόχων, με πύκνωση περιπολιών, ενεργοποίηση δικτύων πληροφοριών, κ.λπ., ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου.

Χτες μάλιστα η ιστοσελίδα «newsit.gr» αποκάλυψε απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που φέρει ημερομηνία 20 Οκτώβρη 2023, με το αρχηγείο να ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την «προστασία» του στρατοπέδου «Νταλίπη».

Ειδικότερα, ζητά «λήψη αυξημένων μέτρων επιτήρησης του στρατοπέδου "Νταλίπη"», εφιστά την προσοχή «για πλήρη συμμόρφωση με τα οριζόμενα σε αυτήν, ώστε να εξασφαλίζεται ένα στενό πλέγμα αστυνόμευσης, καθ' όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου προς πρόληψη και αποτροπή τυχόν έκνομων ενεργειών», περιγράφοντας αναλυτικά μέτρα για συνεχείς περιπολίες και άλλα μέτρα, αλλά και ενεργοποίηση στο έπακρο του δικτύου πληροφοριών. «Η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης παρακαλείται όπως δραστηριοποιήσει στο έπακρο δίκτυο πληροφοριών της, προς συλλογή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών σε βάρος προαναφερόμενης εγκατάστασης και αναφέρει έγκαιρα υπόχρεες για λήψη μέτρων υπηρεσίες αναφέροντας σχετικά και στην υπηρεσία μας. Μεριμνήσει δε επίσης για τη διαρκή και ουσιαστική επιτήρηση της ευρύτερης του στρατοπέδου περιοχής με R/T περιπολικά των υφιστάμενων υπηρεσιών καθώς και της Υ.Κ.Α/Δ.Α.Θ με σκοπό την έγκαιρη αποτροπή ενεργειών, δυνάμενες να θίξουν την ασφάλεια της εγκατάστασης». Ενώ ζητά και από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική) «να γνωστοποιήσει έγκαιρα στην υπηρεσία μας οποιαδήποτε πληροφορία κατέχει ή συλλέξει για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών σε βάρος της εν λόγω εγκατάστασης».

Να σημειωθεί ότι το στρατόπεδο θεωρείται κρίσιμο, καθώς κατά καιρούς φιλοξενούνται αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, μέσω των οποίων προωθούνται απόρρητες στρατιωτικές κινήσεις, στεγάζεται η Σχολή Πολέμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, και επίσης σε ειδικό χώρο σταθμεύουν κλούβες των ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ