Τρίτη 24 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Νέες μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

ΣΟΥΗΔΙΑ - Στοκχόλμη
ΣΟΥΗΔΙΑ - Στοκχόλμη
Μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του ενάντια στην ισραηλινή κατοχή συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο, με τους διαδηλωτές ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, στις χώρες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και σε άλλες συμμάχους τους να καταγγέλλουν τη στήριξη που δίνουν οι κυβερνήσεις τους στο νέο κατοχικό έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων.

Στις ΗΠΑ, νέες μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν μεταξύ άλλων σε Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες.

Στο Λονδίνο, η ίδια η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ήταν πάνω από 100 χιλιάδες οι διαδηλωτές που ξεχύθηκαν στους δρόμους το Σάββατο με παλαιστινιακές σημαίες, πικέτες και συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Αντίστοιχη διαδήλωση έγινε και στο Δουβλίνο.

«Σταματήστε να βομβαρδίζετε τη Γάζα», βροντοφώναξαν επίσης χιλιάδες διαδηλωτές που βρέθηκαν στους δρόμους μεγάλων πόλεων της Δανίας και της Σουηδίας, όπως Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Μάλμε και Γκέτεμποργκ.

Νέα διαδήλωση έγινε και στις Βρυξέλλες την Κυριακή, γύρω από την πλατεία Σούμαν, πολύ κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με πάνω από 25.000 διαδηλωτές.

Στη Ρώμη διαδήλωσαν χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί απ' αυτούς τυλιγμένοι με παλαιστινιακές σημαίες.

ΓΑΛΛΙΑ - Παρίσι
ΓΑΛΛΙΑ - Παρίσι
Νέες μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν και στη Γαλλία, στο Παρίσι αλλά και στη Μασσαλία, κόντρα στις απαγορεύσεις και στην καταστολή από την κυβέρνηση Μακρόν. Επίσης στην Ισπανία, σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη και το Σαν Σεμπαστιάν (στη Χώρα των Βάσκων).

Την ίδια στιγμή, στο Βερολίνο, όπου οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων παραμένουν απαγορευμένες μέχρι τις 30 Οκτωβρίου με το πρόσχημα της ανησυχίας περί «αντισημιτικών» συνθημάτων, και με την αστυνομία να επιτίθεται σε διαδηλωτές που κινητοποιούνται αψηφώντας τις απαγορεύσεις, η γερμανική πρωτεύουσα φιλοξένησε κανονικότατα άλλη εκδήλωση, για «να υποστηρίξει το Ισραήλ και να καταγγείλει τον αντισημιτισμό», όπως ανέφεραν τα κυβερνητικά ΜΜΕ, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και του ίδιου του Γερμανού Προέδρου, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης έγιναν σε πόλεις όπως το Ντίσελντορφ και το Αμβούργο.

Αλλά και σε άλλες ηπείρους οι φωνές κατά του νέου εγκλήματος στη Μέση Ανατολή, οι φωνές για το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει λεύτερη πατρίδα και να μη σταματά να παλεύει γι' αυτό, δεν σιγούν: Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν στην Πόλη του Μεξικού, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας κ.α.


ΗΠΑ - Νέα Υόρκη
ΗΠΑ - Νέα Υόρκη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Ντίσελντορφ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Ντίσελντορφ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ