Τρίτη 3 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ
Δήμος είναι ο λαός και ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών του

RIZOSPASTIS

Σε πανστρατιά για την ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και προέτρεψε τη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

«Τώρα είναι η ευκαιρία μας να στείλουμε στο σπίτι τους τους διάφορους "Μπέους" αυτού του συστήματος και να αναδείξουμε μπροστά τους γνήσιους αγωνιστές της "Λαϊκής Συσπείρωσης"», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Β. Τομπουλίδης και τόνισε: «Ηρθε η ώρα να σταματήσουμε να ψάχνουμε τις διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν. Στα κρίσιμα ζητήματα υπάρχουν εμβληματικές ταυτίσεις των παρατάξεων που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ των παρατάξεων των κκ. Ζέρβα, Αγγελούδη και Πέγκα, είτε είναι στη διοίκηση είτε δήθεν αντιπολίτευση. Γιατί αυτές οι δυνάμεις είναι εξαρτημένες από τα "θέλω" των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από τις δεσμεύσεις τους απέναντι στις δημοσιονομικές αντοχές.

Αλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν της επίσημης στήριξης των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στελέχη και των τριών κομμάτων συμμετέχουν και στα τρία αυτά ψηφοδέλτια!».

Επισήμανε ότι όλοι οι παραπάνω συμφωνούν «με τη μετατροπή του δήμου σε τροχονόμο εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος των αναγκαίων έργων και υποδομών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού (...) Με την πολιτική τουριστικοποίησης - εξωστρέφειας που επιταχύνθηκε και από τη διοίκηση Ζέρβα σε συνέχεια των προηγούμενων, με τη συμφωνία όλων των κομμάτων. Με αυτήν την πολιτική εκτοξεύονται τα ενοίκια, όσο αξιοποιείται μεγάλο κτιριακό απόθεμα από μεγάλες εταιρείες, για να γίνουν ξενοδοχεία και συγκροτήματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι συνθήκες αυτές αναγκάζουν πολλούς κατοίκους να σκέφτονται να απομακρυνθούν από το κέντρο και από τις άλλες συνοικίες του δήμου (...) Οι τρεις τους συμφωνούν με την πολιτική της απαξίωσης - διάλυσης της υπηρεσίας καθαριότητας, με τις ελλείψεις προσωπικού, οχημάτων, μηχανημάτων, εργαλείων και υλικών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της υπηρεσίας που υλοποίησε η διοίκηση Ζέρβα. Ο ένας συνεχίζει το έργο του άλλου. Επί διοίκησης Μπουτάρη προχώρησε η ιδιωτικοποίηση της συντήρησης των οχημάτων στην καθαριότητα, παρόλο που ο δήμος διαθέτει ένα τεράστιο μηχανοστάσιο που θα μπορούσε κατάλληλα εξοπλισμένο και στελεχωμένο να συντηρεί τα οχήματα του δήμου με πολύ μικρότερο κόστος για τους πολίτες και πολύ πιο άμεσα.


RIZOSPASTIS

(...) Συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που μετατρέπει σε εμπορεύματα τις λαϊκές ανάγκες, που θεωρεί "μη επιλέξιμες δαπάνες" την προστασία της ζωής των παιδιών μας».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην ανάγκη δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων προσεισμικών ελέγχων στα σχολεία και στην τραγική και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ εδώ και χρόνια «αναδεικνύουμε στη Βουλή και στον λαό της πόλης μας τις ευθύνες του υπουργείου και της περιφερειακής και δημοτικής αρχής που δεν διεκδίκησαν ποτέ τίποτα, αντίθετα είναι συνένοχοι στη χρόνια εγκατάλειψη και υποβάθμιση των υποδομών», ενώ επισήμανε ότι «ακούγεται, κύριοι της κυβέρνησης και κ. Ζέρβα, ότι ακόμα και το βοηθητικό προπονητήριο πρόκειται να κλείσει λόγω στατικότητας. Αλήθεια, σε χρονιά προετοιμασίας των αθλητών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα προπονούνται οι εκατοντάδες αθλητές της πόλης μας;», καταλήγοντας: «Εμείς χρόνια διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «διεκδικούμε έργα για την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, αξιοποίησης και διεύρυνσης των όποιων ελεύθερων χώρων, όπως είναι ο χώρος της σημερινής ΔΕΘ. Με τη σφραγίδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τη θολή στάση του ΠΑΣΟΚ, κεντρικά και τοπικά σε Περιφέρεια και δήμο Θεσσαλονίκης, προωθείται η μετατροπή του χώρου της ΔΕΘ σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο με "πράσινη πιστοποίηση" για το ξεκάρφωμα, στερώντας από τον λαό της πόλης τη δυνατότητα να πάρει πραγματικά μια ανάσα με τη διαμόρφωση ενός μεγάλου χώρου πρασίνου και αναψυχής.

Διεκδικούμε να ανατραπεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο. Να μετατραπεί ο χώρος της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο, να ενταχθούν σε έναν ενιαίο σχεδιασμό, μαζί με τον χώρο της ΔΕΘ, ο χώρος του πρώην 424 ΓΣΝ και της περιοχής του πρώην συνοικισμού της Αγίας Φωτεινής, ο χώρος του Γ' ΣΣ μετά από μετεγκατάστασή του και κατάργηση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου. Να αξιοποιηθούν για επέκταση των χώρων πρασίνου καθώς επίσης για εγκατάσταση και άλλων απαραίτητων υποδομών για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις - δραστηριότητες».

«Λαϊκή Συσπείρωση» η απάντηση στον ρατσισμό και τον φασισμό

Ακόμα, επισήμανε ότι «απέναντι στην πολιτική που οδηγεί τμήματα του λαού μας στη συντηρητικοποίηση, σε θεωρίες συνωμοσίας εποχών Μεσαίωνα, στη στοχοποίηση του διπλανού μας επειδή έχει διαφορετικό χρώμα, θρησκεία, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό, απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις που πρεσβεύουν τουλάχιστον τρία ψηφοδέλτια στον δήμο μας, ποια μπορεί να είναι η απάντηση;

Μήπως μπορεί να είναι η παράταξη της ΝΔ, του νυν δημάρχου κ. Ζέρβα, που επέλεξε προχτές στην κεντρική του προεκλογική ομιλία να ανεβάσει ψηλά στην ατζέντα τον δήθεν πατριωτισμό του, κλείνοντας το μάτι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους για τον δεύτερο, ακόμα και για τον πρώτο γύρο;

Δύσκολα μάλλον...

Μήπως μπορεί να είναι η δήθεν προοδευτική παράταξη του κ. Πέγκα που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα έπρεπε πρώτα να μας εξηγήσει πώς γίνεται ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνυπάρχουν στην ίδια παράταξη με στέλεχος (τρεις φορές υποψήφια βουλευτή) της "Δημιουργίας Ξανά" του γνωστού Θάνου Τζήμερου. (...)

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με τα ανέκδοτα, ο λαός της πόλης, οι μαθητές και καθηγητές στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, στην Τούμπα κ.α. ξέρουν καλά ποιος μπήκε εμπόδιο στους φασίστες και τους ναζί σε αυτήν την πόλη, ποιος τους έστειλε πάλι πίσω στις τρύπες τους και παλεύει καθημερινά σε κάθε χώρο να απομονωθούν από τον ίδιο τον λαό και τη νεολαία. Ημασταν όλοι εμείς οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μαζί με άλλους αγωνιστές, προοδευτικούς, αντιφασίστες.

Γιατί πραγματικά πατριωτικό για τον λαό της πόλης μας είναι ότι απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που μας ενέπλεξε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, βρέθηκαν μόνο οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" όχι μόνο με τις θέσεις μας αλλά και έμπρακτα. Οπως έκαναν κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής διαδήλωσης στις 6 Απριλίου του 2022, όπου συνδικαλιστές, απεργοί και φοιτητές, ανάμεσά τους δύο μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, στείλαμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε το λιμάνι της πόλης μας να γίνεται πέρασμα για τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και για τα όπλα τους, παρά την άγρια καταστολή. Αλήθεια, πού ήταν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι τότε στους απεργιακούς αγώνες, στους αγώνες για να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο; Στην καλύτερη στον καναπέ του σπιτιού τους».

Ακόμα, υπογράμμισε: «Ο λαός μας θα χρειαστεί μια ισχυρή, πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και στον δήμο Θεσσαλονίκης που θα διεκδικήσει μαχητικά:

Χρηματοδότηση από το κράτος, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Κατάργηση και γενναία μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση χαρατσιών, όπως αυτού της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Δημιουργία ελεύθερων χώρου πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης της σχολικής στέγης που θα περιλαμβάνει ανέγερση νέων σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Αμεση βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών του δήμου.

Ενίσχυση όλων των υποδομών Υγείας από την κυβέρνηση.

Γιατί για μας όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Δήμος είναι ο λαός της κάθε πόλης, είναι η ζωή του, η στήριξή του για να μπορεί να παίρνει "ανάσες" και ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ