Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μακριά από το κοινό αίσθημα των δημοτών ο δήμαρχος

Δήλωση του Αγάπιου Σαχίνη, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα»

Την ανάγκη ο λαός της πόλης να συσπειρωθεί γύρω από τους φορείς που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και αγωνιστικά να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους και τα προβλήματα της πόλης, να απαιτήσουν να μπει τέρμα στον εμπαιγμό, σημειώνει σε ανακοίνωση - δήλωσή του, ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα». Παράλληλα καταγγέλλει το δήμαρχο και άλλους εκπροσώπους φορέων, που «με πρόσχημα το "σεβασμό στους θεσμούς" για μια ακόμη φορά δίνουν στήριξη στην πολιτική της κυβέρνησης».

Ο Α. Σαχίνης χαρακτηρίζει ως «υποκρισία και υπεκφυγή» τη θέση που διατυπώθηκε στο ψήφισμα της σύσκεψης των φορέων της πόλης, με πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, η οποία αναφέρει πως «πρέπει να αξιολογηθούν οι σχεδιασμοί και οι σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μετά να αποφασιστούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις». Μια απόφαση που όπως τονίζει «δεν έχει τη στήριξη του λαού της πόλης».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση - δήλωση αναφέρεται: «Τις εξαγγελίες της κυβέρνησης τις γνωρίζουμε εδώ και χρόνια - άλλωστε επαναλαμβάνονται κάθε φορά στη ΔΕΘ - καθώς και την πρακτική της, που αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης και του λαού της, τα οξύνει ακόμη περισσότερο.

Φαίνεται πως οι πολύπλευρες πιέσεις άνωθεν, προς πολλές κατευθύνσεις, έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Η στάση αυτή του δημάρχου και των φορέων της πόλης στόχο έχει να ανακόψει την απόφαση του λαού της, για την επιβολή λύσεων στα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η απόφαση που πάρθηκε δεν έχει τη στήριξη του λαού της πόλης. Φάνηκε για μια ακόμη φορά πως ο δήμαρχος στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων και μακριά από το κοινό αίσθημα των δημοτών.

Η δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα" θεωρεί πως για μια ακόμη χρονιά ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να εξωραΐσει την αντιλαϊκή, αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησής του. Είναι ανάγκη, επομένως, ο λαός της πόλης να συσπειρωθεί γύρω από τους φορείς που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και αγωνιστικά να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους και τα προβλήματα της πόλης.

Ολος ο λαός της Θεσσαλονίκης θα αντισταθεί, θα διεκδικήσει, με απόντες τους μόνιμα απουσιάζοντες από τους αγώνες της πόλης μας. Και δε θα ξεχάσει να τιμωρήσει αυτούς που για άλλη μια φορά διέψευσαν τις προσδοκίες του», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ