Τρίτη 3 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Μεγάλες συγκεντρώσεις σε δήμους και γειτονιές της Αττικής

Σε Χαλάνδρι, Βύρωνα, Χασιά και σε σύσκεψη για αυτοαπασχολούμενους παρευρέθηκε και μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης

Χαλάνδρι
Χαλάνδρι
Μήνυμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία Χαλανδρίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, η Λούλα Καρατζά, υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου, και ο Χρήστος Κασίμης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου Τομέα.

Ο Γ. Πρωτούλης στην ομιλία του επεσήμανε ότι στις 8 αλλά και στις 15 του μήνα πρέπει να αναμετρηθούν οι δύο βασικές πολιτικές κατευθύνσεις: Η μία είναι η πολιτική που ζούμε και γνωρίζουμε, η οποία ταΐζει με πολλά εκατομμύρια λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Η άλλη είναι η πολιτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που τα ψηφοδέλτιά της στηρίζονται από χιλιάδες αγωνιστές όλων των ηλικιών, των γενιών του αγώνα, και από το ΚΚΕ. «Να αναμετρηθεί αυτή η πολιτική στον δεύτερο γύρο, στις Περιφέρειες και σε μεγάλους δήμους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι «θέλουμε να έχουμε πόλεις όπου οι εργαζόμενοι - αυτό είναι το κύριο - να έχουν δικαιώματα στη δουλειά και να μη δουλεύουν ήλιο με ήλιο, 13 ώρες τη μέρα. Πόλεις που να υπάρχει πρόσβαση σε σχολεία όπου να μην πέφτουν τα ταβάνια, να μη σκάνε οι καυστήρες. Θέλουμε να έχουμε δικαιώματα στην Υγεία, σε δημόσιες, δωρεάν δομές. Θέλουμε οι ηλικιωμένοι να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα της τρίτης ηλικίας, να μην εξαρτώνται από την τσέπη, αν έχουν μία παχυλή σύνταξη, αν έχουν παιδιά με δουλειές για να τα φροντίσουν».

Χασιά
Χασιά
Η Λ. Καρατζά αναφέρθηκε στις μεγάλες μάχες που έδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εφερε ως παράδειγμα τη δράση και τις προτάσεις της για να παρθούν μέτρα πολιτικής προστασίας, που η διοίκηση δεν τα έφερνε ούτε για συζήτηση στο Συμβούλιο. Μίλησε για τους αγώνες ώστε να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας, όπου εκτός από την ομόφωνη απόφαση που κατάφερε να παρθεί στον δήμο, καθοριστική ήταν η δράση μαζικών φορέων και σωματείων της περιοχής.

Υπογράμμισε ότι το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει αγωνιστές, που όποιος και να εκλεγεί θα είναι στο πλάι του λαού. Εκλεισε με τους στίχους του Αλκη Αλκαίου, «δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό, δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα», και στέλνοντας το μήνυμα: «Ολοι μαζί με το κόκκινο γαρύφαλλο στην κάλπη, να τους δείξουμε τη δύναμή μας, να τους δείξουμε τι είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε».

Να μπει φραγμός στην πολιτική που δεν λογαριάζει τις λαϊκές ανάγκες

Στη Χασιά του δήμου Φυλής βρέθηκε ξανά ο Γιάννης Πρωτούλης, μετά τις φωτιές που σημάδεψαν την περιοχή τον Αύγουστο.

Μίλησε σε εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το πρωί της Κυριακής στην πλατεία, με θέμα «Τα μεγάλα λόγια για Φυλή - "Αράχοβα της Αττικής" έγιναν στάχτη». Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η Αγγελική Παπαδάτου, υποψήφια δήμαρχος Φυλής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Χάρης Κωστόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής, και ο Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά.

Βύρωνας
Βύρωνας
Ο Γ. Πρωτούλης στάθηκε στην κοροϊδία για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που προαναγγέλλονται με τυμπανοκρουσίες και φιέστες από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τη δημοτική αρχή και θα φέρουν τάχα την αναβάθμιση της περιοχής, «για να παρουσιάσουν τη μεγάλη αστική ανάπλαση που θα έκανε τη Χασιά καλύτερη από την Αράχοβα, και το αποτέλεσμα το βλέπουμε γύρω μας».

«Πολλά εκατομμύρια θα δοθούν για έργα. Φυσικά, δεν μιλάμε για έργα για να προστατεύσουν αυτό τον πανέμορφο τόπο, όπως αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμοί των δασών, κάποιο αντιπλημμυρικό έργο, αντισεισμικού ελέγχου, για τις κοινωνικές δομές κ.ά.», είπε, αναφερόμενος και στον «χορό εκατομμυρίων που έχει υπογραφεί σε αυτήν τη σύμβαση, που ακόμα δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειές της», και εξηγώντας αναλυτικά τις κατευθύνσεις που θα έχουν αυτά τα έργα και οι οποίες αφορούν πρώτα απ' όλα το να «τρέξουν» οι «πράσινες» μπίζνες του κεφαλαίου, χωρίς κουβέντα για το βουνό που κατακάηκε.

Η Α. Παπαδάτου στάθηκε αναλυτικά στο ζήτημα με το αίσχος της χωματερής. «Λέμε δυνατά: Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε ότι δεν υπάρχει λύση, αρνούμαστε να ζούμε στη σκιά της χωματερής, αρνούμαστε να ζούμε σε μια μόνιμη και διαρκή υποβάθμιση της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας, αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας και των επόμενων γενιών είναι ο καρκίνος της χωματερής.

Σύσκεψη με ΕΒΕ
Σύσκεψη με ΕΒΕ
Τα τραγικά αυτά αποτελέσματα έχουν και όνομα και υπογραφή. Αύγουστο μήνα το 2019, με διοίκηση Δούρου και από κοντά τον Πατούλη και τον Τζήμερο και με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής διοίκησης Παππού, μαζί κι ο Μπουραΐμης, όλοι τους αποδέχτηκαν την επέκταση της χωματερής. Εχουν καλλιεργήσει ότι η χωματερή δεν φεύγει, ενώ τα όποια αντισταθμιστικά, τους λέμε εμείς, δεν αντισταθμίζουν τη ζωή και την υγεία του λαού. Η δύναμη, η ανταπόκριση και ο συλλογικός αγώνας με μια μαχητική περιφερειακή και δημοτική αρχή μπορεί να βάλει φρένο στα εγκληματικά τους σχέδια».

Με «Λαϊκή Συσπείρωση» να εκφραστεί ο Βύρωνας των πολλών

Κατάμεστη ήταν η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο) στον Βύρωνα, στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το απόγευμα της Κυριακής.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης και ο Βαγγέλης Γείτονας, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Λεωνίδας Φραντζολάς. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα Θεοδώρα Δριμάλα, Ελπίδα Νασιοπούλου και Παναγιώτης Πάλμος.

«Βάζουμε ευθέως το ερώτημα στο μυαλό και τις καρδιές όλων των λαϊκών ανθρώπων, όλων των εργαζομένων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας: Γιατί στον δεύτερο γύρο να αναμετρηθούν όλοι εκείνοι που έχουν υπηρετήσει την πολιτική που μας κατακαίει το καλοκαίρι, μας πνίγει με την πρώτη βροχή, μας στερεί δικαιώματα, μας κάνει τη ζωή αβίωτη, και να μην είναι στον δεύτερο γύρο, να αναμετρηθούν με αυτήν την πολιτική που μας έχει φέρει μέχρι εδώ, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, η "Λαϊκή Συσπείρωση" στους δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας;», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης.

Αυτή, σημείωσε, «θα είναι μια μεγάλη αναμέτρηση από την οποία θα έχει όφελος ο λαός μας για να κρίνει, να σκεφτεί, να προβληματιστεί, αλλά να έχει και περισσότερους εκλεγμένους την επόμενη μέρα στο πλευρό του, συμμάχους στον αγώνα του, που χωρίς αυτόν δεν μπορεί να λυθεί τίποτα», τονίζοντας πως «το κριτήριο της ψήφου είναι η ζωή μας και τα δικαιώματά μας» και πως «ξέρουμε να παλεύουμε και να νικάμε».

Από την πλευρά του ο Β. Γείτονας είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι και μέσα από αυτήν την εκλογική μάχη υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κάνουμε ένα ακόμα βήμα, να εκφραστεί μαζικά ο Βύρωνας των πολλών, ο Βύρωνας της προσφυγιάς και της Αντίστασης, ο Βύρωνας των αγωνιστικών παραδόσεων, των κομμουνιστών δημάρχων που με τους αγώνες τους, την πρωτοπόρα στάση τους και με τον λαό της πόλης στο πλευρό τους απέσπασαν κατακτήσεις, διαμόρφωσαν δομές, σχολεία, ελεύθερους χώρους και πολλά άλλα. Μπορούν να εκφραστούν αποφασιστικά όλοι όσοι έκαναν το βήμα στις βουλευτικές εκλογές και στην πόλη μας έδωσαν στο ΚΚΕ πάνω από 12%, και ακόμα περισσότεροι!

Μιλάμε καθαρά σε αυτούς που προβληματίζονται και σκέφτονται ότι κάτι πρέπει να γίνει, και τους λέμε ότι η ελπίδα είναι εδώ. Δυναμώστε τη "Λαϊκή Συσπείρωση", και αυτή η δύναμη θα επιστρέψει πολλαπλάσια στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας και αφορούν την ίδια μας τη ζωή.

Καλούμε τον κάθε Βυρωνιώτη και Βυρωνιώτισσα, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες, να κάνει το βήμα τώρα. Να σκεφτεί πως όσα δημιουργήθηκαν στην πόλη μας από τις δημοτικές αρχές που στήριζε το ΚΚΕ, αυτά είναι που κρατάνε και σήμερα την πόλη όρθια. 8 του Οκτώβρη να ανθίσουν πολλά γαρύφαλλα στην κάλπη. Για να ανθίσει η ελπίδα, για να χαμογελάσουμε όλοι εμείς και όχι εκείνοι που υπονομεύουν τις ζωές μας».

Εκδήλωση για τους αυτοαπασχολούμενους

«Κριτήριο των εργαζομένων, του λαού μας, για το τι θα ψηφίσουν, πρέπει να είναι το σύνολο των προβλημάτων του, το σύνολο της ζωής του. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και σήμερα! Ψηφίζουμε για όλα!».

Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε ο Γ. Πρωτούλης μιλώντας χτες το απόγευμα σε εκδήλωση για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται στην Αττική, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (αναλυτικότερο ρεπορτάζ θα υπάρξει σε επόμενο φύλλο).

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Παναγιώτης Μαυρίκης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα, και ο Νίκος Σφαντός, γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου Τομέα.

Μπροστά στις κάλπες της επόμενης Κυριακής, τόνισε ο Γ. Πρωτούλης, η επιλογή των επαγγελματιών μπορεί και πρέπει να είναι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «τα ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχουν αγωνιστές που έδωσαν τη μάχη απέναντι στις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχτηκαν οι επαγγελματίες από τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης. Για να βρει η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές περισσότερους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, στον αγώνα για την προστασία του εισοδήματος, για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ