Τρίτη 3 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΒΟΛΟΣ
Οι κομμουνιστές μαζί με τους κατοίκους στη μάχη με τις λάσπες

Μέλη της ΚΝΕ στον Βόλο βοηθάνε στον καθαρισμό σπιτιών
Μέλη της ΚΝΕ στον Βόλο βοηθάνε στον καθαρισμό σπιτιών
Στο πλευρό των κατοίκων και των καταστηματαρχών του Βόλου, που δίνουν τη μάχη με τις λάσπες, βρίσκονται όλες αυτές τις μέρες οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έχοντας οργανώσει ξανά συνεργεία που βρίσκονται καθημερινά σε γειτονιές πνιγμένες στη λάσπη, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Ενδεικτικά, το Σαββατοκύριακο στο παλιό λιμεναρχείο ακούραστα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με τους πληγέντες, καθάρισαν και ξελάσπωσαν δεκάδες σπίτια. Ταυτόχρονα, παρέδωσαν μπουκάλια με νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Τις ώρες που για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους και των οργάνων του να προστατεύσουν τον λαό, η λαϊκή αλληλεγγύη δείχνει τη δύναμή της.

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Βόλου της ΚΝΕ τονίζουν ανάμεσα σε άλλα: «Η οργή και η αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα της νεολαίας και του λαού του Βόλου, γιατί για άλλη μια φορά στην πόλη μας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ενώ όλοι γνώριζαν εδώ και μέρες ότι θα υπάρχει κακοκαιρία ξανά στον Βόλο, ενώ όλοι έλεγαν και απαιτούσαν να παρθούν άμεσα μέτρα, δεν έκαναν το παραμικρό και ο λαός μας έμεινε απροστάτευτος ξανά.

Οι εικόνες που αντικρίσαμε στα σπίτια μας, στα μαγαζιά, στα σχολεία και στο Πανεπιστήμιο είναι αποκαρδιωτικές. Μεγάλο μέρος της πόλης βρέθηκε χωρίς ρεύμα και νερό, με σοβαρά προβλήματα να υπάρχουν και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου».

Και συμπληρώνουν: «Είναι υποκριτικό απέναντι σε όλα αυτά η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στους μαθητές να είναι τηλεκπαίδευση, χωρίς βιβλία, χωρίς να γνωρίζουν τους καθηγητές τους αλλά και χωρίς ρεύμα και υπολογιστές, αφού βρέθηκαν κάτω από τη λάσπη. Παράλληλα μεγαλώνει η αγωνία των μαθητών της Γ' Λυκείου σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, την ύλη των μαθημάτων. Λύση δεν μπορεί να είναι για τους φοιτητές η ηλεκτρονική εξεταστική, την ώρα που σε μια σειρά συνοικίες οι φοιτητές παλεύουν με τις οικογένειές τους να βγάλουν για ακόμα μια φορά τις λάσπες από τα σπίτια τους».

Στη λάσπη πνίγηκαν και οι δικαιολογίες για «κλιματική κρίση» και «ακραία καιρικά φαινόμενα», συνεχίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να κρυφτεί η ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας βάσει της πολιτικής που υπηρετούν κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμος, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι σημερινοί υποψήφιοί τους, και καταλήγει: «Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ επισημαίνουν πως τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η οργάνωση, ο αγώνας, η διεκδίκηση μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τις επιτροπές πληγέντων, τα σωματεία. Δυναμώνοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη, κάνουμε πράξη το σύνθημα "μόνο ο λαός σώζει τον λαό".

Δεν θα αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια τους! Παίρνουμε ΕΜΕΙΣ τη ζωή μας στα χέρια μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ