Τρίτη 3 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε γειτονιές της Αθήνας μπροστά στην κάλπη των τοπικοδιοικητικών εκλογών με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ν. Σοφιανό. Το βράδυ της Παρασκευής μίλησε στην πλατεία Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή και σε σύσκεψη στην Κυπριάδου. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Σταμάτης Νικολάου, υποψήφιος σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, ενώ στην Κυπριάδου παρέμβαση έκανε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βιτζηλαίος.

Το πρωί του Σαββάτου μίλησε στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών, όπου σύντομη παρέμβαση έκανε και η Νέλλη Σκουλούδη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Ν. Σοφιανός μίλησε σε συγκέντρωση στου Γκύζη. Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ζαχαρούλα Κονιδάκη και Στράτος Κάντζος, ενώ παρέμβαση έκανε και ο υποψήφιος σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής, Κώστας Αντωνόπουλος.

Οπως σημείωσε στην ομιλία του:

«Στις οκτώ μέρες που έχουμε μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, πρέπει να φτάσουμε όσο γίνεται πιο πλατιά στον κόσμο. Υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία. Υπάρχει και κριτήριο. Δεν πείθεται ο κόσμος από τη μαγική εικόνα της πόλης που παρουσιάζει στις συνεντεύξεις του ο απερχόμενος δήμαρχος. Υπάρχει κόσμος υποψιασμένος, προβληματισμένος, αγανακτισμένος που πρέπει, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι τώρα, να στηρίξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" για να τρομάξουν. Και θα τρομάξουν! Γιατί καταλαβαίνουν ότι αυτή η οργή και η αγανάκτηση θα ξεσπάσει. Είναι κρίσιμο να μη μείνει θολή, να αποκτήσει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η πολιτική τους δεν ιεραρχεί τις ανάγκες του κόσμου. Οι προτεραιότητές τους είναι άλλες και για αυτές δουλεύουν. Σκορπούν εκατομμύρια για το τουριστικό προϊόν "Αθήνα". Ας το εκφράσουμε και στην κάλπη ότι ο δήμος είναι δήμος Αθηναίων, δεν είναι τουριστών και ξενοδόχων και οι Αθηναίοι πρέπει να τους τιμωρήσουν. Στην Αθήνα να ηττηθεί η πολιτική που δουλεύει για το ξενοδοχειακό, το τουριστικό κεφάλαιο. Ας εκφράσουμε, επίσης, και στην κάλπη ότι αυτή την Περιφέρεια δεν την έχει στο τσεπάκι του ο Μητσοτάκης.

Αξιοποιούμε τις μέρες που έχουν απομείνει και ταυτόχρονα μεταφέρουμε και ένα μήνυμα που πολύς κόσμος το ξέρει: Οτι εμείς την επόμενη μέρα θα είμαστε εδώ, στο κίνημα, στους αγώνες, στην αλληλεγγύη, στο να διεκδικήσουμε μαζί, δίπλα στην οικογένεια που θα χάνει το σπίτι της στους πλειστηριασμούς, σε αυτούς που τους κόβουν το ρεύμα, στον κόσμο που υποφέρει, αλλά και στον κόσμο που πρέπει να διεκδικήσει. Είναι λοιπόν κρίσιμο να δώσουμε αυτόν τον αγώνα από άλλες θέσεις και με νέες δυνάμεις. Εχει συμφέρον ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο νέος, από ισχυρούς συνδυασμούς του ΚΚΕ απέναντί τους».

Ο Ν. Σοφιανός στην ομιλία του παρουσίασε αναλυτικά την κριτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη Διπλή Ανάπλαση, αναφέρθηκε στο νέο θέατρο του Λυκαβηττού, για το οποίο ο δήμος δαπανά 600 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για ενοίκιο στο Υπερταμείο και στα εκατομμύρια που κόστισε η ανακατασκευή του, την ίδια ώρα που ο Λόφος του Λυκαβηττού είναι παρατημένος και κάθε φορά που βρέχει, κατεβαίνουν ποτάμια προς τα Κουντουριώτικα και τις γειτονιές που βρίσκονται προς τη Λ. Αλεξάνδρας και τη Νεάπολη Εξαρχείων.

Ανέπτυξε τους δύο βασικούς άξονες των προτάσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που αφορούν τα έργα που πρέπει να γίνουν στην Αθήνα για την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών για τη σχολική στέγη, τους παιδικούς σταθμούς, τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, καθώς και τη μάχη που πρέπει να δοθεί, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερου χώρου στην πόλη, που είναι πνιγμένη στο τσιμέντο. Μιλώντας μάλιστα για την ανάγκη διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων και παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έθεσε μια πλευρά ακόμα: «Υπάρχει ανάγκη στην Αθήνα να διαμορφώσεις χώρους που να μπορεί να πάει κάποιος σε περίπτωση ισχυρού σεισμού. Γιατί δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Είναι ανέκδοτο αυτό που υπάρχει στα σχέδια της Πολιτικής Προστασίας, ότι αν συμβεί σεισμός στην Αθήνα, όλο το 6ο Διαμέρισμα - το πάνω από την Αχαρνών - και το 7ο Διαμέρισμα - η από δω πλευρά που είμαστε τώρα - θα πάει σε μία εγκατάσταση που θα έχει χίλιες σκηνές και τρεις τουαλέτες! Αυτό είναι το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του δήμου της Αθήνας σε περίπτωση ισχυρού σεισμού στην Αθήνα. Εκεί θα πάνε χιλιάδες άνθρωποι. Και αυτά τα σχεδιάζουν και τα λένε και στα σοβαρά!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πολιτικό μήνυμα της κάλπης πρέπει να είναι «Ως εδώ»(2023-09-26 00:00:00.0)
Να μπει επιτέλους τέλος στη μεγάλη περιπέτεια των Αθηναίων(2020-07-15 00:00:00.0)
Ζήτησε να ακυρωθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας(2017-04-21 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Νίκου Σοφιανού(2010-11-05 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Ν. Σοφιανού(2010-10-19 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Νίκου Σοφιανού(2010-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ