Σάββατο 29 Ιούλη 2023 - Κυριακή 30 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ
Μεθοδευμένες ελλείψεις που καταδικάζουν τους εργαζόμενους του δήμου και τον λαό της πόλης

Συζήτηση με τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή το ρεπορτάζ στην υπηρεσία καθαριότητας, στον «Ριζοσπάστη» μίλησε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Η διοίκηση του κ. Ζέρβα, με την εκλογή της πριν από 4 χρόνια, είχε διαβεβαιώσει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ότι θα λύσει το χρόνιο και τεράστιο πρόβλημα της καθαριότητας μέσα σε έναν χρόνο. Μετά από 4 χρόνια, η κατάσταση στην καθαριότητα της πόλης έχει χειροτερέψει δραματικά τόσο όσον αφορά την αποκομιδή όσο και κυρίως τα εκατοντάδες εργατικά "ατυχήματα" που πολλαπλασιάζονται μήνα τον μήνα. Τώρα, προεκλογικά, η παράταξη του δημάρχου υπόσχεται ότι θα λύσει ξανά το πρόβλημα σε ...18 μήνες. Και γιατί δεν το έκανε 4 χρόνια; Γιατί δεν το έκαναν οι προηγούμενοι; Και δεν θα το κάνουν ούτε οι επόμενοι;

Γιατί η πραγματική αιτία είναι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που ακολουθούν πιστά και οι διοικήσεις των δήμων, όπως και η διοίκηση Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Οι μεθοδευμένες ελλείψεις προσωπικού ή Μέσων Προστασίας καταδικάζουν τους εργαζόμενους σ' αυτές τις συνθήκες δουλειάς και την πόλη στη δραματική χειροτέρευση της καθαριότητας. Στα σίγουρα καλλιεργούν το έδαφος ιδιωτικοποίησης και της καθαριότητας που προωθούν και η ΝΔ και οι δήμαρχοί της με τις "εμφανείς" προτάσεις τους και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη "συγκαλυμμένη" πρόταση για ΚΟΙΝΣΕΠ ("εργολαβίες των ίδιων των εργαζομένων").

Εδώ οδηγεί η γενικευμένη υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών που καλύπτουν κρίσιμες λαϊκές ανάγκες, οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και σ' αυτόν τον τομέα, σε βάρος των εργαζομένων, του λαού που θα πληρώνει ακόμα ακριβότερα, σε όφελος των μεγαθηρίων - εργολάβων, όπως στη συντήρηση των οχημάτων.

Αλλά και οι προτάσεις και η κριτική των "νέων" υποτίθεται υποψήφιων δημάρχων (Αγγελούδης, Πέγκας) και των παρατάξεών τους που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες, δεν τολμούν να πουν τίποτα, πόσο μάλλον να διεκδικήσουν την επόμενη μέρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από την κυβέρνηση, αύξηση της χρηματοδότησης. Οι "λύσεις" που προτείνουν είναι καταδικασμένες σε αποτυχία γιατί δεν στοχεύουν στην αιτία του προβλήματος.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" διεκδίκησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο πλευρό των εργαζομένων, και θα συνεχίσει να παλεύει για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ύψος των πραγματικών αναγκών του δήμου, κόντρα στην εργολαβοποίηση υπηρεσιών. Για να εκσυγχρονίσει, αναβαθμίσει και αξιοποιήσει πλήρως όλες τις υπάρχουσες τεχνικές δυνατότητες του δήμου για επισκευές οχημάτων, σε αντικατάσταση των εργολάβων. Για να αποδοθούν άμεσα όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους, για την ουσιαστική προστασία τους. Για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ