Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 13 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συναντήσεις και ... τηλέφωνα για τα μάτια του κόσμου

Την ώρα που τα στοιχεία βοούν για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού για την οργανωμένη δολοφονική επίθεση ναζί - φασιστών στη Νέα Φιλαδέλφεια, η κυβέρνηση επιχειρεί να «κουκουλώσει» τις τεράστιες ευθύνες της με τηλεφωνικές επικοινωνίες και ...συναντήσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, τέσσερις μέρες μετά τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA Αλ. Τσέφεριν, τον επικεφαλής δηλαδή του οργανισμού που έχει αναγάγει σε επιστήμη την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και την ανοχή σε φασιστικές και ρατσιστικές ομάδες οπαδών.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν στις 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή και την τέλεση του τελικού του Ευρωπαϊκού Super Cup ανάμεσα στις Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το βράδυ της ίδιας μέρας. Μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει καλέσει στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου τους Β. Μαρινάκη (Ολυμπιακός), Γ. Αλαφούζο (Παναθηναϊκός), Γ. Μελισσανίδη (ΑΕΚ) και Ι. Σαββίδη (ΠΑΟΚ) σε συνάντηση, παρουσία του Τσέφεριν και των αρμόδιων υπουργών.

Από την πλευρά της, η UEFA έχει ζητήσει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης από τις ελληνικές αρχές και, αξιολογώντας τον, θα αποφανθεί αν θα επιβάλει κυρώσεις για τα όσα τραγικά έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΚΚΕ: Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν «κουκουλώνει» τις κυβερνητικές ευθύνες

Σε σχόλιό του για τη σύσκεψη του πρωθυπουργού περί «οπαδικής βίας», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα, όπως η σύσκεψη του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της δήθεν "οπαδικής βίας" - και μάλιστα με τους μεγαλοϊδιοκτήτες των ΠΑΕ - δεν μπορεί να "κουκουλώσει" τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεκάδες εξοπλισμένοι ναζί, εν πλήρει γνώσει του κρατικού μηχανισμού, έφτασαν ανενόχλητοι από την Κροατία στη Ν. Φιλαδέλφεια και, σε συνεργασία με ντόπιους ομοϊδεάτες τους, δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσούρη. Και φυσικά δεν μπορεί να κρύψει ότι η πολιτική της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και τα "νήματα" που συνδέουν τους "οπαδικούς στρατούς" με διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, ακόμη και με θύλακες του κρατικού μηχανισμού, είναι αυτά που στρώνουν το έδαφος για τέτοια περιστατικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ