Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 13 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο τη Δευτέρα

Τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο της Αθήνας, που προκύπτουν και από καταγγελίες εργαζομένων, καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την εντατικοποίηση της εργασίας.

Το ΕΚ αναφέρεται σε εξαντλητικές υπερωρίες, κομμένα ρεπό και συνεχές τρέξιμο, που διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση τόσο για την υγεία των εργαζομένων όσο και για την ομαλή και ποιοτική εξυπηρέτηση των επιβατών. Δεκάδες είναι - σημειώνει - όσοι νιώθουν αδιαθεσία καθημερινά, υπάρχουν λιποθυμίες, σοβαροί τραυματισμοί. Σε αυτές τις συνθήκες ελλοχεύουν μια σειρά επαγγελματικές ασθένειες και κίνδυνοι. Οι παραιτήσεις εργαζομένων λόγω των εξαντλητικών και επικίνδυνων συνθηκών εργασίας είναι καθημερινές. Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν παραιτηθεί εκατοντάδες συνάδελφοι που εργάζονταν πάνω από 5 χρόνια στο αεροδρόμιο.

Το ΕΚ καλεί τα σωματεία των εργαζομένων στον χώρο του αεροδρομίου «να διεκδικήσουμε από κοινού άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και τις εταιρείες με αορίστου χρόνου συμβάσεις, 5ήμερο - 8ωρο, να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δουλεύουν πάνω από 6 μήνες τον χρόνο με σύμβαση. Να απαιτήσουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, να τηρείται το 5ήμερο - 8ωρο - 40ωρο, χωρίς "διευθέτηση" του χρόνου εργασίας, και να αφορούν όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε την κυβέρνηση, τις αεροπορικές και τις υπόλοιπες εταιρείες να πάρουν άμεσα μέτρα απέναντι σε αυτήν την κατάσταση.

  • Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  • Να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς, αντί να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν το εισόδημά τους δουλεύοντας ρεπό και υπερωρίες».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ