Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 13 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση ενάντια στην απόλυση πρωτοπόρας εργαζόμενης

Παρέμβαση στο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας «DEMO» έκαναν το πρωί της Παρασκευής αντιπροσωπείες του επιχειρησιακού Σωματείου, του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής και της Ομοσπονδίας Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ), ενάντια στη συνεχιζόμενη τακτική της εργοδοσίας να απολύει πρωτοπόρους εργάτες, με προσχηματικές δικαιολογίες.

Τις προηγούμενες μέρες η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης που δούλευε στο τμήμα του Χημείου. Η σύμβαση της εργαζόμενης δεν ανανεώθηκε, με την εταιρεία να επικαλείται την «αναβάθμιση» του τμήματος και την κάλυψη της θέσης από πιο ειδικευμένο προσωπικό.

Ωστόσο, τα δύο σωματεία χαρακτηρίζουν προφάσεις τα περί «αναβάθμισης» και τονίζουν πως η πραγματική αιτία της απόλυσης είναι το γεγονός ότι «η συνάδελφος είχε πρωτοπόρα δράση στον χώρο δουλειάς της, ενημερώνοντας τους συναδέλφους της για τα δικαιώματά τους, έχοντας αγωνιστική στάση και πρωτοστατώντας στην ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου ως ιδρυτικό μέλος».

Πρόκειται εξάλλου για τη δεύτερη απόλυση συνδικαλιστή μέσα σε διάστημα οχτώ μηνών και μάλιστα «την ίδια ώρα που οι ανάγκες για προσλήψεις προσωπικού είναι άμεσες».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την ανάγκη να απαντήσουν το επόμενο διάστημα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη της συναδέλφου τους και υπερασπίζοντας τις συνδικαλιστικές τους ελευθερίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ