Παρασκευή 28 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο εφιάλτης ξύπνησε με φωτιά σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Τοξικό νέφος στον Ασπρόπυργο
Τοξικό νέφος στον Ασπρόπυργο
Πυρκαγιά σημειώθηκε χτες σε αποθήκη ανταλλακτικών αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Η φωτιά ήταν σε εξέλιξη για αρκετές ώρες, ενώ ο τοξικός μαύρος καπνός είχε καλύψει την περιοχή. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από οικόπεδο με ξερόχορτα επεκτάθηκε στην επιχείρηση, ενώ ο κίνδυνος ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης ήταν υπαρκτός, αφού στην περιοχή υπήρχαν επιχείρηση με λιπαντικά και πολλές ακόμα βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Στο σημείο βρέθηκαν ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ και ο Αλέξης Τσοκάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ασπροπύργου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Εργασίας για να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι των γύρω περιοχών για να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλειά τους.

Επιτόπου έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής με 13 οχήματα και 54 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, ενώ κινητοποιήθηκε και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα και μετά από ώρες σκληρής μάχης έγινε εφικτό να περιοριστεί η φωτιά και κυρίως να μην επεκταθεί. Και πάλι στις 5 το απόγευμα ο κρατικός μηχανισμός αρκέστηκε σε μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους της περιοχής με προειδοποίηση να... κλειδαμπαρωθούν στα σπίτια τους, αφού το τοξικό νέφος κάλυψε μεγάλο μέρος της περιοχής και ήταν ορατό σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου. Για άλλη μια φορά η Δυτική Αττική, μια περιοχή με πολλές ρυπογόνες εγκαταστάσεις, τη χωματερή της Φυλής και άλλες, έζησε τον εφιάλτη και οι κάτοικοί της εισέπραξαν αυτό που τους έχουν καταδικάσει δεκαετίες τώρα, να εισπνέουν κυριολεκτικά τους πιο καρκινογόνους ρύπους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ