Παρασκευή 28 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Τιμάμε την Ηλέκτρα Αποστόλου, δηλώνοντας «παρών» σε κάθε μάχη του λαού

Εκδήλωση τιμής για την Ηλέκτρα Αποστόλου

Την κομμουνίστρια ηρωίδα Ηλέκτρα Αποστόλου, που δολοφονήθηκε από τους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τίμησαν το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιούλη οι Οργανώσεις Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση, που έγινε μπροστά από το άγαλμα της Ηλέκτρας στο Ν. Ηράκλειο, μίλησε η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Νέου Ηρακλείου, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τιμούμε σήμερα την συντρόφισσά μας Ηλέκτρα, που πριν από 79 χρόνια βασανίστηκε άγρια μέχρι θανάτου από την Ειδική Ασφάλεια που την οδήγησε στο άντρο της οδού Ελπίδας. Εκεί την υπέβαλαν σε φριχτά βασανιστήρια για να της αποσπάσουν μυστικά για την οργάνωση της Αντίστασης και τον μηχανισμό του ΚΚΕ, αφού η Ηλέκτρα ήταν μέλος της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του Κόμματος».

«Ο σημερινός ηρωισμός έχει κι αυτός τις βάσεις του στο Κόμμα μας, στις μάχες που δίνουν οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, για τη ζωή που έχουμε φτιάξει με τα χέρια μας, με το μυαλό μας και μας ανήκει», ανέφερε μεταξύ άλλων η Κέλλυ Παπαϊωάννου.

Και αναφερόμενη στις σύγχρονες μάχες, τόνισε: «Μπροστά στην συντρόφισσά μας δηλώνουμε πως δεν δείχνουμε καμιά ανοχή στην επιθετικότητα του αστικού κράτους και των παντός τύπου πολιτικών εκπροσώπων του, σοσιαλδημοκρατικής, φιλελεύθερης ή φιλοφασιστικής κοπής, και πως θα τιμήσουμε την ηρωική θυσία της γιατί είμαστε κι εμείς σάρκα απ' τη σάρκα και αίμα από το αίμα του ΚΚΕ. Τέτοιοι γίναμε κι εμείς, γιατί τέτοιους μας έκανε το Κόμμα μας».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, του Τομεακού Συμβουλίου Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΝΕ και του Παραρτήματος Ν. Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ