Παρασκευή 28 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά

Κινητοποίηση σήμερα, Παρασκευή, με αφορμή την παρουσία αμερικανικού αεροπλανοφόρου στον Φαληρικό Ορμο

Στον Φαληρικό Ορμο έδεσε χτες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford», όπου και θα παραμείνει για μερικές μέρες, σε άλλη μια ένδειξη της εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Θεωρείται το μεγαλύτερο, πιο σύγχρονο και ισχυρότερο από πλευράς οπλικών συστημάτων και μαχητικών αεροσκαφών πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Εισερχόμενο στη Μεσόγειο εντάχθηκε στη δύναμη του 6ου Στόλου (επιχειρεί σε Ευρώπη και Αφρική), υπαγόμενο στον ανώτατο ΝΑΤΟικό διοικητή Ευρώπης (SACEUR) και επί δίμηνο επιχειρούσε στην Αδριατική Θάλασσα και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συνεκπαιδεύτηκαν με το αεροπλανοφόρο σε φάσεις της ΝΑΤΟικής άσκησης «NEPTUNE STRIKE 23-2», στα μέσα του Ιούλη, ενώ αναμένονται κι άλλες τέτοιες «συνέργειες».

Στο μεταξύ, τα σωματεία - μέλη του, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές και μαθητές καλεί σε κινητοποίηση το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, απόψε, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αλεξάνδρας απέναντι από το σημείο που βρίσκεται αγκυροβολημένο, στον Φαληρικό Ορμο, το αεροπλανοφόρο, καταγγέλλοντας την παρουσία του και προβάλλοντας αιτήματα που αφορούν στην απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

«Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μυρίζουν μπαρούτι», τονίζει και προσθέτει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι πιθανότητες ενός πιο γενικευμένου πολέμου είναι ορατές. Η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, με την υπογραφή όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, καθιστά την Ελλάδα πιθανό στόχο επιθέσεων. «Η εργατική τάξη του Πειραιά και ολόκληρης της χώρας, μόνο ζημιωμένη θα βγει μέσα από αυτό το κουβάρι, ακριβώς γιατί οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου είναι κόντρα με τα δικαιώματά της, με την πάλη της για ζωή με δικαιώματα.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και η εμπλοκή της στον πόλεμο στην Ουκρανία και αλλού.

- Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

- Καμία παραχώρηση του λιμανιού Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ