Παρασκευή 28 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΡΟΔΟΣ
Αρκετές ήταν και χτες οι αναζωπυρώσεις

Τεράστιες οι καταστροφές στο νότιο τμήμα

Eurokinissi

Τεράστιες οι καταστροφές στο νότιο τμήμα
Η φωτιά που καίει ήδη 10 μέρες στην κεντρική και νότια Ρόδο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, έχοντας ήδη αποτεφρώσει πάνω από 210.000 στρέμματα γης. Αρκετές ήταν και χτες οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Βατίου, του Ασκληπιείου, των Λαέρμων και κοντά στην Ιερά μονή Θάρρι.

Το μεσημέρι σημειώθηκαν και νέες αναζωπυρώσεις κοντά στο Βάτι, στο κομμάτι προς Μεσσαναγρό, καθώς, επίσης, και προς το εκκλησάκι του Ταξιάρχη, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν. Δυνάμεις επιχειρούσαν σε ένα από τα μέτωπα που είχαν αναζωπυρωθεί κοντά σε τοπικό ποταμό, με κατεύθυνση τα Προφύλια.

Η καταστροφή στη Ρόδο είναι τεράστια, υπάρχουν καμμένα σπίτια, ποιμνιοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις. Το πρωί σε δύο μέτωπα αναζωπυρώσεων, στην περιοχή κοντά στο χωριό Βάτι, εστιάζονταν οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι κάτοικοι του νησιού προσπαθούν να σώσουν το βιος τους και οι λιγοστές για το μέγεθος της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν εξαντληθεί. Η μάχη που δίνουν υπονομεύεται από την απουσία μέτρων πρόληψης, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής, τη διάλυση των δασικών υπηρεσιών.


Ρόδος: Η τεράστια καταστροφή επηρέασε και τα ελάφια στο νησί
Ρόδος: Η τεράστια καταστροφή επηρέασε και τα ελάφια στο νησί

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ