Παρασκευή 28 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καθυστερήσεις στα δρομολόγια τρένων λόγω φωτιάς σε Σίνδο και Διαβατά

Δύο φωτιές που ξέσπασαν χτες το μεσημέρι σε Σίνδο και Διαβατά προκάλεσαν καθυστερήσεις σε δρομολόγια τρένων από τη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη ξέσπασε στη Σίνδο, σε ξερά χόρτα κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να διακοπεί με εντολή της Πυροσβεστικής η ηλεκτροδότηση σε αυτές. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής, στην οποία συμμετείχαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, περίπου στις 2.30 μ.μ.

Σύμφωνα με την «Hellenic Train», η σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο ξεκίνησε περίπου μισή ώρα μετά.

Φωτιά μικρής έκτασης εκδηλώθηκε λίγο αργότερα στα Διαβατά σε υπαίθριο χώρο κοντά στον σταθμό. Η Πυροσβεστική διέκοψε τη ρευματοδότηση στο σημείο, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της «Hellenic Train», χωρίς ρεύμα παρέμεινε το τμήμα Θεσσαλονίκη - Πλατύ, προκαλώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια της γραμμής και στην αμαξοστοιχία 55.

Τρεις φωτιές στη Χαλκιδική

Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κλήθηκαν να επιχειρήσουν χτες, Πέμπτη, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, νωρίς το μεσημέρι έσπασε φωτιά στην περιοχή της Νικήτης και τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

Ακολούθησε φωτιά στη Σιθωνία, σε χορτολιβαδική έκταση σε περιοχή ανάμεσα στον Αγιο Νικόλαο και τον Ορμο Παναγιάς, λίγο μετά τις 13.30. Καθώς στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι κινητοποιήθηκαν 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος. Επίσης, λίγο πριν από τις 15.00 νέα μικρή εστία ξέσπασε και στη Σωζόπολη, για την οποία κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ