Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Οι εφοπλιστές αποφασίζουν αν θα κάνουν... πακέτα προσφορών

Κουμάντο κάνουν οι εφοπλιστές στις ακτοπλοϊκές γραμμές και αυτοί καθορίζουν τις τιμές των εισιτηρίων, και η κυβέρνηση, η κάθε αστική κυβέρνηση, είναι για να τους εξυπηρετεί.

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε και στην περιβόητη συνάντηση που είχε χτες κυβερνητικό κλιμάκιο με τους ακτοπλόους εφοπλιστές για τις πανάκριβες τιμές των εισιτηρίων. Τα περί κυβερνητικής «παρέμβασης» ήταν μόνο για τα πρωτοσέλιδα και γρήγορα πήγαν περίπατο, μαζί και οι κυβερνητικοί λεονταρισμοί, αφού, όπως έγινε γνωστό, οι εφοπλιστές θα αποφασίσουν και θα ενημερώσουν τις επόμενες μέρες αν θα γίνει και τι θα γίνει με τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων εφοπλιστών ξέκοψαν ότι δεν υπάρχει θέμα για μειώσεις σε όλα τα εισιτήρια των πλοίων. Δήλωσαν ότι κάποιες προσφορές μπορούν να γίνουν σε ορισμένα δρομολόγια. Αναφέρθηκε ότι θα εξετάσουν κάποια πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης, δηλαδή ούτε καν συζητούν καθολικές μειώσεις...

Αλλωστε, από το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών φρόντισε να χαμηλώσει τον πήχη για τη συνάντηση κυβέρνησης - ακτοοπλόων εφοπλιστών. «Θα προσεγγίσουμε το θέμα τεκμηριωμένα και όχι με λαϊκίστικες αντιλήψεις», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», παραπέμποντας στον... ανταγωνισμό και τους «ελέγχους στην αισχροκέρδεια» και πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν γίνεται να κάνουμε μια κρατική ακτοπλοϊκή εταιρεία».

Βέβαια, δεν φαίνεται να έχουν ενοχληθεί στην κυβέρνηση επειδή το κράτος (δηλαδή ο λαός με τους φόρους) μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στους εφοπλιστές κάθε χρόνο ακόμα και για τα δρομολόγια των Κυκλάδων που έχουν χαρακτηριστεί «άγονη γραμμή»!

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από 75 με 80 εκατ. ευρώ που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιδοτήσεις το 2015, τις εκτίναξε στα 90 και 100 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ και τα εκτόξευσε στα 130 και πλέον στα 138 εκατ. ευρώ τον χρόνο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ