Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
TΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στον δήμο Αθήνας εκφράζει την πραγματική μαχητική αντιπολίτευση

Ανακοίνωση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

«Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στον δήμο της Αθήνας εκφράζει την πραγματική μαχητική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για όλα όσα έχουμε μπροστά μας», τονίζει σε ανακοίνωση για τις τοπικές εκλογές που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Α' Αθήνας του ΚΚΕ.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στις 8 Οκτωβρίου «έχουμε μια ακόμα σημαντική πολιτική μάχη: Αυτή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Η αχτίδα ελπίδας που μεγάλωσε με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, να γίνει μεγαλύτερη... Να ενισχυθεί κι άλλο το ρεύμα μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και του δημάρχου της, κ. Μπακογιάννη».

Τονίζει ακόμα ότι οι τέσσερις εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο «σταθερά αποκάλυψαν την ουσία των προβλημάτων της πόλης και του λαού, τις αιτίες, απορρίπτοντας αγωνιστικά την κυρίαρχη πολιτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Προτείναμε άμεσα μέτρα για την πανδημία, τα δημοτικά τέλη, τα σχολεία, τους ελεύθερους χώρους, το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση, το περιβάλλον της πόλης, την προστασία του λαού από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες. Ενημερώσαμε, καταγγείλαμε, "κατεβάσαμε" δεκάδες σχέδια ψηφισμάτων. Ομως το πιο σημαντικό είναι ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" στον δήμο της Αθήνας μπήκε μπροστά σε κινητοποιήσεις των κατοίκων για τα προβλήματά τους σε κάθε γειτονιά και συνοικία της Αθήνας. Ηταν παρούσα στην αποτροπή πλειστηριασμών και εξώσεων».

«Η παρέμβασή μας πρόβαλε τις διαφορετικές ιεραρχήσεις για τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Ασκώντας συνεχή πίεση για λύση συγκεκριμένων προβλημάτων, πιέζοντας για να καλυφθούν ανάγκες των δημοτών, απαιτώντας λύσεις στα τεράστια προβλήματα των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των ελεύθερων χώρων, των κοινωνικών δομών του δήμου», προσθέτει, και πιο συγκεκριμένα στέκεται μεταξύ άλλων στις παρεμβάσεις για σημαντικές ανάσες για τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης. Για την αγωνιστική διεκδίκηση από το κράτος και την κυβέρνηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε μια σειρά κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου. Για τη στήριξη των χιλιάδων συμβασιούχων του δήμου. Για την ανατροπή της πορείας ιδιωτικοποίησης και του «πάρτι» των εργολάβων σε σημαντικούς τομείς. Για να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού. Για να μπει σε προτεραιότητα πρόγραμμα σχολικής στέγης, που θα περιλαμβάνει ανέγερση νέων σχολείων. Για να μετατραπεί σε συμβολική η συμμετοχή των δημοτών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στην πολιτική της «διαχείρισης της βλάβης», στην οποία ταυτίζονται οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που θεσμοθέτησαν τον Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «οι ιεραρχήσεις μας έχουν στο επίκεντρο την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων της Αθήνας και όχι την κερδοφορία των ομίλων» και «γι' αυτό στεκόμαστε απέναντι:

Στη δημοτική αρχή της ΝΔ, που τη στηρίζουν και οι παρατάξεις των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και η οποία προχωρά τη στρατηγική για μια Αθήνα που θα μετατραπεί σε αναβαθμισμένο τουριστικό και εμπορικό κέντρο. (...)

Στην πολιτική χρηματοδότησης του δήμου, που στηρίζεται όλο και περισσότερο στα "ίδια έσοδα", στην ανταποδοτικότητα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με την κρατική χρηματοδότηση να συρρικνώνεται.(...)

Στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη του δήμου, η οποία έχει στόχο τη συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού και οδηγεί στην πλήρη υποστελέχωση των κρίσιμων υπηρεσιών, αλλά και στην άλωση των εργασιακών σχέσεων».

Η ΤΕ Α' Αθήνας επισημαίνει ότι την τετραετία που πέρασε ήταν αποκαλυπτική και στον δήμο της Αθήνας «η συναίνεση που πρόσφεραν στη διοίκηση Μπακογιάννη οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

«Μαζί με το ΚΚΕ, με τους υποψηφίους και τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για να μη μετράμε χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα στον δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ