Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ
Τα γνωστά ευχολόγια και επίκληση στην ατομική ευθύνη

Συστάσεις, συμβουλές, παραινέσεις, εκκλήσεις στην ...ατομική ευθύνη, αλλά όχι μέτρα με ελέγχους, είναι η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του επερχόμενου καύσωνα. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η χτεσινή κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη διυπουργική σύσκεψη, τα συναρμόδια υπουργεία και όλοι οι φορείς που συμμετείχαν ενημερώθηκαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το επερχόμενο κύμα καύσωνα και την ενδεχόμενη αύξηση των ανέμων, σκηνικό που «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους πυρκαγιών σε όλη τη χώρα», όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Β. Κικίλιας (ο οποίος νωρίτερα είχε πει ότι η κατάσταση «δεν είναι πρωτόγνωρη για την χώρα μας, για τις μεσογειακές χώρες»). Οι κίνδυνοι αυτοί μεγαλώνουν εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της πυρασφάλειας και της προστασίας των δασών, με την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας, την ανύπαρκτη λήψη μέτρων διαχείρισης και προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων και τα διαχρονικά προβλήματα στην Πυροσβεστική.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Β. Κικίλιας έκανε και πάλι επίκληση στην ατομική ευθύνη, λέγοντας ότι «δεν επιτρέπονται, ειδικά αυτές τις μέρες, συμπεριφορές αμέλειας σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς». Πρόσθεσε δε ότι απαιτούνται «προσοχή και προστασία πρώτα απ' όλα για τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, τα βρέφη, τα ζώα συντροφιάς», στο πλαίσιο των ελάχιστων που γίνονται με το άνοιγμα κλιματιζόμενων αιθουσών για κάποιες ώρες, από δήμους και άλλους κρατικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ