Σάββατο 8 Ιούλη 2023 - Κυριακή 9 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ενάντια στις ανάγκες του λαού οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Eurokinissi

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και οι πέντε πυλώνες για την Ελλάδα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός είναι ξένα προς τις ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, τόνισε στην ομιλία του ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Αυτοί οι πέντε πυλώνες υπηρετούν τις ανάγκες και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στις παροχές που εξήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι είναι «άνθρακες για τον λαό ο θησαυρός» και «πολύς θόρυβος για το τίποτα».

Ανέφερε μάλιστα ότι οι αυξήσεις που υπόσχεται στους δημοσίους υπαλλήλους αποτελούν ελάχιστο μέρος των πολύ σημαντικών απωλειών που έχουν εδώ και πάνω από 15 χρόνια και δεν καλύπτουν ούτε τις αυξήσεις στα τρόφιμα, ενώ «για τους συνταξιούχους η κυβέρνηση προτείνει την εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα, για να μπορέσουν να συμπληρώσουν την πενιχρή σύνταξη που τους απέμεινε από τη μεγάλη ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία την οποία έκαναν όλες οι κυβερνήσεις». «Η δε αύξηση του αφορολόγητου για τα παιδιά», συνέχισε, «είναι η επιστροφή ενός μόνο μέρους της φοροληστείας που υφίστανται τα λαϊκά εισοδήματα, ιδιαίτερα από τον ΦΠΑ και τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης».

«Εκεί όμως που το θράσος της κυβέρνησης ξεπερνά και το μπόι της είναι με τη νέα φοροεπιδρομή στους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, τη στιγμή που συνεχίζει προκλητικά να απαλλάσσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από την όποια φορολογία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση η διαγραφή των χρεών των μεγαλοοφειλετών στην εφορία, λόγω του ότι - όπως ισχυρίζεστε - αυτά χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης», είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

«Με όλα αυτά θέλετε να συσκοτίσετε το γεγονός ότι ο Μινώταυρος βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο και ότι τα δύσκολα για τον λαό είναι μπροστά, είναι τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την ανάκτηση της "επενδυτικής βαθμίδας", για το Ταμείο Ανάκαμψης, το πανευρωπαϊκό μνημόνιο για τους λαούς, το ακόμα πιο σκληρό δημοσιονομικό Σύμφωνο», πρόσθεσε.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που επιχειρούν να συγκαλύψουν τα βάρη και τους κινδύνους που επωμίζεται ο λαός μας από τη μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, από τη βαθύτερη εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης της Ελλάδας στην περιοχή, αναβάθμισης η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συμμετοχή της, από καλύτερες θέσεις, στο πλιάτσικο σε βάρος των λαών της περιοχής.

«Εκεί όμως που η κυβέρνηση ξεπερνά και τον εαυτό της είναι με την υπόσχεση περί "αναπτυξιακού μερίσματος", θυμίζοντας το αλήστου μνήμης σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ περί δίκαιης ανάπτυξης», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι αυτό το «αναπτυξιακό μέρισμα» ξεπροβάλλει ανάγλυφα από τον Τουρισμό, τη ναυαρχίδα της ελληνικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου επικρατούν συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους ενώ οι διακοπές για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποτελούν όνειρο απατηλό.

Στηλίτευσε ακόμα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που - στο πλαίσιο της στήριξης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου - εξέφρασαν την ανησυχία τους μήπως δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης για «πράσινη μετάβαση», «ψηφιακή μετάβαση» κ.λπ. Ανησυχία που σχετίζεται με το γεγονός ότι έχουν κοινό πρόγραμμα, το πρόγραμμα που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, γι' αυτό - πρόσθεσε - οι όποιες διεργασίες στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο «είναι ξένες προς τις λαϊκές ανάγκες και δεν προσφέρουν καμία εναλλακτική πρόταση».

«Αυτή είναι η βολική αντιπολίτευση, η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όπως βολική είναι και η αντιπολίτευση των εθνικιστικών και σκοταδιστικών κομμάτων, που τα θρέφει ο κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει ισχυρή, μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση προς όφελος των λαϊκών αναγκών», επεσήμανε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταξικός, αντιδραστικός και αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός, το ΚΚΕ τον καταψηφίζει(2023-12-14 00:00:00.0)
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ψήφισαν το πιστοποιητικό - πολυεργαλείο για την κερδοφορία των ομίλων(2021-06-09 00:00:00.0)
Να παλέψει ο λαός κόντρα στο ρεύμα, με ισχυρό ΚΚΕ, για να δει προκοπή(2017-12-20 00:00:00.0)
Ενα ακόμα εργαλείο για την ενίσχυση της καπιταλιστικής κερδοφορίας(2015-11-06 00:00:00.0)
Θυσίες για το λαό χωρίς ημερομηνία λήξης(2014-12-04 00:00:00.0)
«Νιώθουμε στο πετσί μας τη φτώχεια»(2008-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ