Σάββατο 8 Ιούλη 2023 - Κυριακή 9 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμώνουμε την πάλη για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα στους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής

Ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά

Αγωνιστικό χαιρετισμό «σε όσους και όσες έκαναν το αποφασιστικό βήμα και σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές αυξάνοντας τη δύναμη και στηρίζοντας το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να υπερασπίσει τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα μέσα και έξω από τη Βουλή», απευθύνει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ.

Ανακοινώνεται επίσης ότι υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Πειραιά θα είναι ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Α' Πειραιά, ενώ υπενθυμίζει ότι στην Περιφέρεια Αττικής υποψήφιος είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Στους υπόλοιπους δήμους της πειραιώτικης Περιφέρειας υποψήφιοι δήμαρχοι είναι: Ο Παναγιώτης Κατηφές στον δήμο Νίκαιας - Ρέντη, ο Γιώργος Καλαμαράς στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, η Ελευθερία Παπουτσιδάκη στον δήμο Κορυδαλλού, ο Βασίλης Βατίστας στον δήμο Περάματος, η Μαρία Παπαελευθερίου στον δήμο Σαλαμίνας και ο Παναγιώτης Ηλίας στον δήμο Αίγινας.

Για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιούνη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η σημαντική άνοδος σε ψήφους και ποσοστά στις εργατογειτονιές του Πειραιά είναι το ελπιδοφόρο στοιχείο σε έναν συνολικό αρνητικό συσχετισμό. Δείχνει ότι δυναμώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης (...)».


Θυμίζουμε ότι η άνοδος του ΚΚΕ αποτυπώθηκε στη Β' Πειραιά με διψήφια ποσοστά σε Νίκαια - Ρέντη (13%), Κερατσίνι - Δραπετσώνα (12,1%), Κορυδαλλό (12,1%) και Πέραμα (11,6%). Αποτυπώθηκε και στον δήμο του Πειραιά, όπου το ΚΚΕ συγκέντρωσε ποσοστό 9% και σε πιο λαϊκές γειτονιές όπως η Αγιά Σοφιά, τα Καμίνια και η Παλιά Κοκκινιά το ποσοστό του ξεπέρασε το 10%.

«Είναι σημαντικό για τον λαό της περιοχής μας ότι εκλέχτηκε ξανά κομμουνιστής βουλευτής στη Β' Πειραιά, όπως και το ότι εκλέχτηκε μετά από χρόνια κομμουνιστής βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Α' Πειραιά», σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Οπως άλλωστε φάνηκε από την επόμενη μέρα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, οι βουλευτές του, οι δημοτικοί σύμβουλοι, μπαίνουν μπροστά σε κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα, για να εμποδίσουν την αντιλαϊκή επίθεση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ».

Για τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Για τη μεγάλη πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά, η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: «Απέναντι στη δημοτική αρχή Μόραλη (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και απέναντι στην πολύμορφη και πολύπλευρη στήριξή του από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά επί τέσσερα χρόνια βρεθήκαμε εμείς, η "Λαϊκή Συσπείρωση", με θέσεις μαχητικής αντιπολίτευσης, με διεκδικήσεις, προτάσεις, παρεμβάσεις παρουσίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο των διεκδικήσεων κατοίκων, φορέων, σωματείων.

Οι συγκλίσεις αυτών των κομμάτων (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) στις προτεραιότητες που θέτει η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, έχουν χρόνια τώρα μετατραπεί σε ταυτίσεις στον δήμο του Πειραιά.

Εκφράστηκε η σύμπνοιά τους στην εξυπηρέτηση του αστικού σχεδιασμού για τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στον Πειραιά, όπως με την υπερψήφιση από κοινού του Αναπτυξιακού Οργανισμού του δήμου, ιδιωτικοποιώντας αντικείμενά του για να κερδοφορούν επιχειρηματίες, τη στήριξη της "Γαλάζιας Ανάπτυξης" και της "Πράσινης Μετάβασης" για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, τις αστικές αναπλάσεις με επίκεντρο το Λιμάνι και το κέντρο του Πειραιά, εγκαταλείποντας και υποβαθμίζοντας λαϊκές γειτονιές.

Απέναντί τους, μεγαλώνουν οι δυνατότητες ώστε μαζί με το ΚΚΕ, με τους υποψηφίους και τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", να ενισχυθεί η πάλη για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα στον δήμο του Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής».

Η ΤΕ Πειραιά καλεί σε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και πάλη για: Λιμάνι κοινωνική περιουσία και όχι έρμαιο του κεφαλαίου, με διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. Κονδύλια εδώ και τώρα για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών του Πειραιά. Να στελεχωθούν πλήρως τα μεγάλα νοσοκομεία και οι μονάδες Υγείας της περιοχής. Με ευθύνη του δήμου και της ΚΤΥΠ να προχωρήσει ολοκληρωμένος σχεδιασμός που να αφορά τη σχολική στέγη. Να σταματήσει η απαράδεκτη ομηρία των εκατοντάδων εργατών στον δήμο. Εδώ και τώρα να διεκδικηθούν οικόπεδα και χώροι για τις ανάγκες του λαού του Πειραιά σε άθληση, αναψυχή, πολιτισμό, βρεφονηπιακούς σταθμούς και συνολικά κοινωνικές υπηρεσίες.

«Ολα τα παραπάνω - και ακόμα περισσότερα - έχει αποδειχτεί πως κερδίζονται μόνο με αγώνα, συσπείρωση και συλλογική προσπάθεια», τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Εδώ καταθέτουν όλες τους τις δυνάμεις οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης", όλες οι δυνάμεις του ΚΚΕ στον δήμο, κόντρα στις επιζήμιες και αντιλαϊκές κατευθύνσεις των υπόλοιπων παρατάξεων. Για αυτό και πρέπει να ενισχυθούν αποφασιστικά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές παντού! Αυτόν τον αγωνιστικό και περήφανο δρόμο καλούμε να βαδίσουν και σε αυτή τη μάχη οι εργαζόμενοι, ο λαός του Πειραιά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ