Τετάρτη 17 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Την αναθεώρηση της Ιστορίας προωθεί το υπουργείο Παιδείας Κύπρου

Καταγγελία της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ

Την αναθεώρηση της Ιστορίας μέσω της εξίσωσης κομμουνισμού και ναζισμού προωθεί η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω του υπουργείου Παιδείας. Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου δημοσίευσε πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε «θερινά σχολεία» για καθηγητές Ιστορίας και μαθητές, τα οποία οργανώνονται από το Εσθονικό Ινστιτούτο Ιστορικής Μνήμης σε συνεργασία με τη γερμανική πρεσβεία στο Ταλίν και προωθούν τον ιστορικό αναθεωρητισμό και τον αντικομμουνισμό.

Οσον αφορά την περιγραφή του προγράμματος, γίνεται ξεκάθαρος ο χαρακτήρας εξίσωσης ναζισμού - κομμουνισμού, με τις εξής ανιστόρητες χυδαιότητες: «Ωστόσο, ένας από τους εγκληματίες πολέμου, η Σοβιετική Ενωση, βγήκε από τον πόλεμο ως σύμμαχος και νικητής, έχοντας κατακτήσει νέα εδάφη και υποτάσσοντας άλλα στον έλεγχό της. Καμία δίκη δεν έγινε ποτέ σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου και τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου που διέπραξε η χώρα αυτή. Ακόμη και σήμερα, υπάρχει ένας διαδεδομένος μύθος ότι μόνο η Γερμανία ήταν υπεύθυνη για το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ότι μόνο η Γερμανία διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου.

Την προκλητική και ανιστόρητη μεθόδευση καταγγέλλει η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων θυμίζει για την Εσθονία ότι πρόκειται για μία χώρα «της ΕΕ που έχει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα απαγορεύοντας τη δράση του, που απαγορεύει τα αντιφασιστικά σύμβολα και την αντιφασιστική δράση, γκρεμίζει και καταστρέφει τα μνημεία του αντιναζιστικού απελευθερωτικού αγώνα του λαού της και του Κόκκινου Στρατού και αναγορεύει σε ήρωες και αντιστασιακούς τους ναζιστές συνεργάτες των χιτλερικών στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Προσθέτει ότι «αυτές οι προσπάθειες αποτελούν συστατικό της επίσημης πολιτικής της ΕΕ που μετέτρεψε τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε Μέρα της Ευρώπης, ενώ με συστηματικό τρόπο και με πακτωλό χρημάτων επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία στα μέτρα των καπιταλιστών, με στόχο να ρίξουν λάσπη στον σοσιαλισμό και την εργατική εξουσία, την προοπτική των λαών. Οσα ιδρύματα, θερινά "σχολεία", ψέματα στα σχολικά βιβλία και ακριβοπληρωμένες καμπάνιες κι αν χρηματοδοτήσετε, η ιστορική αλήθεια, η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ αποτελούν άσβεστο μάρτυρα για το ποιος εξολόθρευσε τον ναζισμό».

Επίσης, αναφέρει ότι «η Ιστορία του Β' Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου και όλη η κατοπινή Ιστορία αποδεικνύει ότι ο φασισμός αποτελεί μία από τις μορφές της καπιταλιστικής εξουσίας και επομένως η αντιφασιστική πάλη παραμένει λειψή, όταν δεν στοχεύει στην πάλη για την ανατροπή της. Η 9η Μάη πριν από λίγες μόνο μέρες δείχνει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές/στριες, για να νικήσει τον όποιο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό και εγχώριο ταξικό εκμεταλλευτή, να ανοίξει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Είναι η καλύτερη απόδειξη του συνθήματος ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής».

Η ΚΟ Κύπρου καλεί κάθε Ελληνα μετανάστη και φοιτητή να δείξει αυτή τη δύναμη και στις εκλογές της 21ης Μάη ισχυροποιώντας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ