Τετάρτη 17 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΚΕ για να «ιδρώσουν» αυτοί που μαυρίζουν τη ζωή του λαού

Σε συγκέντρωση στο Μπραχάμι μίλησε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Δυναμική συγκέντρωση διοργάνωσαν οι ΚΟ Μπραχαμίου του ΚΚΕ, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, το Σάββατο 13 Μάη.

Τη συγκέντρωση άνοιξε η Γιώτα Δήμου, δημοτική σύμβουλος Αγίου Δημητρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκ νέου υποψήφια δήμαρχος και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα.

Μεταξύ άλλων είπε ότι στο Μπραχάμι είναι υποδειγματική η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εντός της δημοτικής αρχής, με μοναδική τους απάντηση σε κάθε μεγάλο πρόβλημα που ξεσπάει τις συκοφαντίες τους ενάντια στο ΚΚΕ, με τον κομμουνιστή δήμαρχο Πάτρας να έχει την τιμητική του στις λασπολογίες τους.

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος και συγγραφέας, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, η οποία ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας πως «τα μηνύματα από όλες τις συγκεντρώσεις του τελευταίου διαστήματος είναι πολύ αισιόδοξα. Φαίνεται πως πολλά μπορούν να αλλάξουν προς όφελος του λαού και θα αλλάξουν» και πιο συγκεκριμένα για τη νέα γενιά είπε πως είναι παιδιά «που τους πλάκωναν στο ξύλο στις διαδηλώσεις, τα παιδιά των Τεμπών, τα παιδιά που είναι μπροστά και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, τα παιδιά που έβγαλαν πρώτη δύναμη την "Πανσπουδαστική ΚΣ" για δεύτερη συνεχόμενη φορά στις φοιτητικές εκλογές και δεν τσιμπάνε στα διλήμματα που βάζουν τα αστικά κόμματα».


Κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η μόνη ψήφος ευθύνης είναι αυτή στο ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που βλέπουμε καθημερινά, με τα μάτια μας, δίπλα σε όσους πλήττονται».

Στην κεντρική ομιλία ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος: «Τις τελευταίες μέρες μέχρι τις εκλογές να συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους για το Κόμμα, (...) γιατί έχουμε πολλά θετικά μηνύματα το τελευταίο διάστημα, όπως η ανάδειξη της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" ξανά σε πρώτη δύναμη και έχουμε μπροστά μας πολλές μάχες (...)

Η μοναδική επιλογή που θα κάνει τον λαό πιο δυνατό είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ, γιατί αυτό θα κάνει όλους αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή του λαού, τσαλαπατούν τα δικαιώματα, οδηγούν σε ενεργειακή κρίση και φτώχεια, δηλαδή το κράτος, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα αστικά κόμματα να "ιδρώσουν", θα συνειδητοποιήσουν πως δεν έχουν τον λαό στο χέρι. Γνωρίζουν πολύ καλά πως όταν ο λαός συναντήθηκε με τους κομμουνιστές, έγραψε λαμπρές σελίδες, όρθωσε εμπόδια, κέρδισε δικαιώματα. Από τους εργάτες στην CΟSCO, μέχρι την ακύρωση πλειστηριασμών, από το μπλόκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέχρι τους αγώνες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, κάθε κατάκτηση δείχνει τη δύναμη του αγωνιζόμενου λαού και των κομμουνιστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Οι πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη είναι ένα παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχει ο οργανωμένος λαός».

Στη διάρκεια της ομιλίας του παρέθεσε μια σειρά παραδείγματα από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ανέδειξε το βασικό δίλημμα για τον λαό ενόψει των επικείμενων εκλογών, που δεν είναι άλλο πέρα απ' την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, διότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα είναι αντιλαϊκή, τονίζοντας πως όσο και αν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 προσπαθούν να κρύψουν τη συμφωνία τους, τόσο αυτή επιβεβαιώνεται στα βασικά, στα μεγάλα ζητήματα.

Κλείνοντας κάλεσε τον λαό και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά «να μην τους αφήσουμε να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Οι νέες και οι νέοι μαζί με τους κομμουνιστές να σηκώσουμε τη σημαία του αγώνα μέχρι τον ήλιο!

Η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό και τη νέα γενιά, η πραγματικά αντισυστημική, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που εκφράζει τη συνέπεια λόγων - έργων, που ο λαός και η νεολαία θα τη βρουν δίπλα τους σε κάθε αγώνα την επόμενη μέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ