Τετάρτη 17 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Το ποσοστό του ΚΚΕ η έκπληξη που θα τους χαλάει την αντιλαϊκή αριθμητική

«Τη Δευτέρα, όταν τα άλλα κόμματα θα παζαρεύουν για τη σύνθεση των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα επεξεργάζονται τα νέα εκβιαστικά διλήμματα για την επόμενη, πιθανά, εκλογική αναμέτρηση, το ποσοστό του ΚΚΕ θα είναι η έκπληξη που θα τους χαλάει την αντιλαϊκή αριθμητική... Το ποσοστό του ΚΚΕ θα είναι το μέγεθος που θα τους ταράξει. Ας το κάνουμε λοιπόν!», τόνισε μεταξύ άλλων η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από το βήμα της μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος στην Κοζάνη.

Από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης πλήθος λαού και εργαζομένων, ιδιαίτερα νεολαίων, έστειλαν μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, με συνθήματα όπως «Με το ΚΚΕ ψηλά και δυνατό, αδύναμοι θα γίνουν, φοβούνται τον λαό».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Κοζάνης του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη και Κώστας Τριανταφυλλίδης, ενώ μετά την κεντρική ομιλία παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος, το οποίο συμπληρώνουν ο Μανώλης Θεοδωρίδης, η Φωτεινή Δημαράκη, ο Εγρές Αβράαμ και ο Σταύρος Μωυσιάδης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τον Τόλη Νίρα και τον Σίμο Τσίφα.

Στην καρδιά του ενεργειακού κέντρου γίνονται κινητοποιήσεις για τη θέρμανση...


Οπως τόνισε στην ομιλία της η Λ. Ράζου, το παράδειγμα της Δυτικής Μακεδονίας, της ΠΕ Κοζάνης ειδικότερα, είναι εμβληματικό και επιβεβαιώνει τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις. Το ίδιο ισχύει και γι' αυτά που τάζουν ότι θα κάνουν αν ξανακυβερνήσουν.

«Ολα αυτά τα χρόνια Μητσοτάκης, Τσίπρας και κυβερνητικά κλιμάκια πηγαινοέρχονταν. Από επισκέψεις, συσκέψεις, φωτογραφίες, εξαγγελίες και εγκαίνια οι Κοζανίτες δεν πρέπει να έχουν παράπονο. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος πρόκειται να πειράξουν έστω μία γραμμή από το συνολικό αντιλαϊκό πλαίσιο, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και καπιταλιστικής ανάπτυξης όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν με προσήλωση και έχει οδηγήσει στην επιδείνωση των όρων ζωής και εργασίας της πλειοψηφίας του λαού μας», είπε. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις σμπαραλιασμένες δομές Υγείας, στην επιδείνωση της ζωής των γουνεργατών και των γουνεργατριών στη Σιάτιστα, που ενώ στην πανδημία δεν έλαβαν καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, για τους μεγάλους εκτροφείς η κυβέρνηση εξασφάλισε 1,4 εκατ. ευρώ.

Την εικόνα αυτή συμπληρώνουν το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, η συρρίκνωση των εργαζομένων με σταθερές εργασιακές σχέσεις στους σταθμούς και στα ορυχεία που απέμειναν, η γενίκευση των εργολαβικών εργαζομένων παντού, και στις ΑΠΕ, η εντατικοποίηση και αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων».


«Η περιβόητη "πράσινη μετάβαση" αποδείχθηκε μετάβαση στην εντατικοποίηση και στα 12ωρα για τους εργαζόμενους, σε απαξίωση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, σε καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων», συνέχισε. «Ταυτόχρονα, με τη μετάβαση στα δυσθεώρητα κέρδη των «πράσινων» μονοπωλίων, πολιορκούν χωριά σαν την Καλαμιά και τη Γαλατινή, απειλούν προστατευόμενες περιοχές όπως το όρος Μπούρινος στη Σιάτιστα».

«Και εδώ πρέπει να κάνει ο καθένας και η καθεμιά "ταμείο". Να στηρίξει τις δυνάμεις που από την πρώτη στιγμή προειδοποίησαν για τους πραγματικούς στόχους της "απελευθερωμένης" Ενέργειας, για τους στόχους της "πράσινης μετάβασης" της ΕΕ. Το ΚΚΕ, που προσπάθησε να οργανώσει την πάλη και αντίσταση των εργαζόμενων για να μη διαπραχθεί το έγκλημα της απολιγνιτοποίησης, για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση, για να μη χάσουν οι κάτοικοι της περιοχής το βιος τους με την επέλαση των λεγόμενων "πράσινων" επενδυτών».

Συνάντηση με κατοίκους της Καλαμιάς

Πριν την έναρξη της συγκέντρωσης η Λ. Ράζου και η Τ. Κουζιάκη είχαν συνάντηση με κατοίκους της Καλαμιάς, που οι κάτοικοί της παλεύουν ενάντια στην εγκατάσταση ενός γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου το οποίο περικυκλώνει το χωριό τους. Ενημέρωσαν για την πορεία του αγώνα τους και ευχαρίστησαν το ΚΚΕ, που στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους. Η Λ. Ράζου από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Καλαμιάς, αναδεικνύοντας τα δίκαια αιτήματά τους στη Βουλή, στις βαθμίδες της Τοπικής Διοίκησης αλλά και με τις δυνάμεις του στο κίνημα, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας(2023-07-26 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην επέλαση των «πράσινων» αρπακτικών(2023-06-29 00:00:00.0)
Μήνυμα αισιοδοξίας για την επανεκλογή βουλευτή του ΚΚΕ(2023-06-22 00:00:00.0)
Η «πράσινη ανάπτυξη» των προγραμμάτων των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ καταστρέφει χωριά, κοινότητες και το ίδιο το περιβάλλον(2023-05-06 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις(2014-08-22 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις(2014-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ