Τετάρτη 17 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
«Ευαγγέλιο» η «δημοσιονομική σταθερότητα»

Την... «επίγνωσή» του στις «δημοσιονομικές δυνατότητες και δυσκολίες» της χώρας επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για το «κοστολογημένο» όπως είπε πρόγραμμα διακυβέρνησής του, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χτες στο Ζάππειο, για να διαβεβαιώσει επενδυτές και αγορές ότι προτεραιότητά του είναι η δημοσιονομική σταθερότητα, όπως έπραξε ως κυβέρνηση αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να εμφανίσει το κόμμα του ικανότερο από τη ΝΔ, στην επίτευξη ενός σημαντικού στόχου των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία σχετίζεται με την εφαρμογή των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, μεταξύ των οποίων και η συνέχιση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αποδείχθηκε έτσι, για ακόμα μια φορά, η στρατηγική σύγκλιση του κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης μέρας, ανεξάρτητα από τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «αναστολή πλειστηριασμών», χωρίς να αναφέρει για πόσο διάστημα, ενώ δεν αναφέρθηκε σε προστασία της πρώτης κατοικίας από τα «κοράκια». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λερωμένη τη φωλιά του, καθώς η κυβέρνησή του εισήγαγε την ηλεκτρονική διαδικασία ξεσπιτώματος του λαού και θέσπισε ως ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οσο για τον λαό που βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη των τραπεζών και των funds όλη αυτή την περίοδο και έχει χάσει το σπίτι του ή κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να πει κυνικά ότι «δεν μπορούμε να τους σώσουμε όλους»... Επιπλέον, το σχέδιο που έχει παρουσιάσει στην ουσία είναι βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των τραπεζών και των funds, αφού διατηρεί τη θηλιά στα χρεωμένα νοικοκυριά και εντείνει τους πλειστηριασμούς.

Οσον αφορά τα σενάρια της επόμενης μέρας, επανέλαβε τα κελεύσματα για κυβέρνηση συνεργασίας των «προοδευτικών δυνάμεων» και συνεχίζοντας να... ξύνεται «στην γκλίτσα του τσοπάνη» κάλεσε το ΚΚΕ να... απολογηθεί στους εργαζόμενους γιατί «λέει ότι είναι το ίδιο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποκαταστήσει την εργασιακή νομοθεσία, τις ΣΣΕ, με μια κυβέρνηση της ΝΔ». Πρόκειται πραγματικά για τον ορισμό του θράσους, ο ίδιος που καταδίκασε τον λαό να ζει ακόμα και σήμερα σε συνθήκες φτώχειας και με μισθούς πείνας, να εγκαλεί το ΚΚΕ. Και μάλιστα, την ίδια ώρα που αυτό που υπόσχεται για την επομένη των εκλογών, είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Ξέχασε επίσης να πει ότι η κυβέρνησή του με τον νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση κατάργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με Υπουργική Απόφαση, ενώ ακόμα και ως αντιπολίτευση ψήφισε ένα σωρό άρθρα του απαράδεκτου νόμου Χατζηδάκη που κατάργησε το 8ωρο...

Σχετικά με τις συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποθέωσε τις κυβερνήσεις συνεργασίας, έναντι των «αλαζονικών» αυτοδύναμων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθούνταν διαφορετική πολιτική την τελευταία τετραετία αν δεν ήταν τόσο αλαζονικός ο Κυρ. Μητσοτάκης. Φαίνεται ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αλλά και η πιο πρόσφατη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που φόρτωσαν στις πλάτες του λαού τα 3 μνημόνια, δεν είναι σκληρά ταξικές και αντιλαϊκές, αλλά με κλίμα... συνεννόησης και συνεργασίας.

Το καλύτερο «πλυντήριο» της ΝΔ

«Πλυντήριο» της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ήταν η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στα Γιάννενα. Αφού «σπίτωσε» τα μισά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, μάζεψε στη συνέχεια τα «ορφανά» της ΝΔ με πρωτοπαλίκαρο τον Αντώναρο, τώρα θέλει να σώσει την τιμή της «δεξιάς» από το «καθεστώς Μητσοτάκη». Ηταν τέτοιο το άγχος να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πάνω χέρι στη διαμόρφωση της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, που επικαλέστηκε τους πάντες. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου, την Φώφη Γεννηματά, μέχρι τον Κώστα Καραμανλή που «ονόμαζε τη διαπλοκή νταβατζήδες και δεν τους έβαζε στο σαλόνι του όπως ο Μητσοτάκης». Ολα αυτά, για να σκάσει το παραμύθι ότι «η ΝΔ είναι μεγάλη παράταξη, προσέφερε στη χώρα», ενώ η σημερινή κυβέρνηση «δεν είναι ΝΔ, είναι παλιά αναξιοκρατία, είναι "αγία οικογένεια" και όχι κόμμα Νέας Δημοκρατίας». Τέτοια βλέπουν και ακούν οι πραγματικά αριστεροί και προοδευτικοί ψηφοφόροι και κόβουν πέρα, δικαίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ