Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Νέα φάση πιο δυναμικής αντίστασης

Στη διάρκεια της πορείας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Αν οι εργαζόμενοι δε συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει ενωτικά - μαχητικά όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν αυτή την επέλαση, τα επόμενα χρόνια θα είναι εντελώς ανυπεράσπιστοι στις νέες αποφάσεις που θα έρθουν.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι στην Ευρώπη αρχίζει μια νέα φάση πιο δυναμικής αντίστασης, όπως έδειξαν και οι αγώνες, τις τελευταίες μέρες, των Ιταλών εργαζομένων. Και οι Ελληνες εργαζόμενοι μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να αντιδράσουν.

Αυτή η κινητοποίηση αποτελεί μόνο την αρχή σ' αυτή τη φάση.

Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα έχει πλέον πολλές μορφές. Εχει και τον ανοιχτό πόλεμο με τα όπλα, έχει τον πόλεμο για να μην έχουν οι παλαιστίνιοι τη δική τους πατρίδα. Εχει όμως και άλλες μορφές, όπως το γκρέμισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, την αρπαγή των όποιων κατακτήσεων είχαν οι εργαζόμενοι, το κομμάτιασμα των ελπίδων των εργαζομένων, ότι μπορούν να ζουν και πρέπει να ζουν καλύτερα. Ομως είμαστε αισιόδοξοι. Οι λαοί αφυπνίζονται έστω και μέσα από αυτά τα εξαιρετικά αρνητικά γεγονότα και πιστεύουμε ότι ένας καινούριος άνεμος αγωνιστικής αντίστασης θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ